Temel atma töreni, Termik Santral eylemine dönüştü

Ergene'nin Vakıflar Mahallesi Kanalizasyon inşaatı temel atma törenine, Türkiye'nin 10. Kalkınma Planında yer alan Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim programı Eylem Planı çerçevesinde Ergene İlçesinde

GÜNDEM 16.03.2016 22:12:00 0
Temel atma töreni, Termik Santral eylemine dönüştü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ergene İlçesi Vakıflar Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı için gerçekleştirilen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TERMİK SATRALE HAYIR PANKARTLARI
Temel atma törenine katılan çok sayıda vatandaş ise, 'Termik Santrale Hayır'  pankartları açtı. Açılışa katılan belediye başkanları da vatandaşlara destek verdi.Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Modern bir ilçenin, temiz bir şehir ve insanca yaşamak adına elimizden gelen mücadeleyi sergilerken, halkımızı hiçe sayan ve Dünyada sadece 3. Dünya ülkelerinin kullandığı kömürlü termik santralleri hem de burnumuzun dibine kurmak istiyorlar. Geleceğimizin teminatı için çocuklarımız için termik santral mücadelesine devam edeceğiz’ dedi.
MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “11 ilçemizin tamamında olduğu gibi ben de Tekirdağ’da ya da Trakya’da kömür ile idare edilen termik santrallere karşıyım. Bunun yapılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
KARŞIYIM
Üzerine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile birlikte 'Kömürlü Santrale Hayır', 'Termik Santrallere Geç Olmadan Dur Diyelim' yazan önlük giyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, Termik Santral ile ilgili “Neden karşıyız? Bilinen bir hadise bu tür santraller. Kömür ile çalışan termik santraller bulunduğu ortamlarda tamamen doğayı mahvediyor, yeşil alanlarımızı katlediyor, sularımızı azaltıyor. Böyle toprağın en verimli olduğu yerlerde, Marmara’da böyle bir termik santralin yapılmasına Çorlu Belediye Başkanı olarak ben de karşıyım. Geleceğimizin zehirlenmesine müsaade edemeyiz” dedi.
26 MARTTA MİTİNG VAR
Bu kapsamda, 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 12.00’de Ulaş Mahallesi’nde bulunan Ergene Belediyesi önünde 'Termik Santrale Hayır' mitingi yapılacak.