Türkiye'nin gururu oldu

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye tarihindeki ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, Edirne'de çiçeklerle karşılanıp şampiyonluk pastası kesti. Cumhurba

SPOR 14.03.2016 21:45:00 0
Türkiye

Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Bayanlar Güreş Şampiyonası'nın kadınlar 75 kilo kategorisinde Rus güreşçiyi 7-0 yenerek şampiyon olan 25 yaşındaki Yasemin Adar, antrenmanlarını yaptığı Edirne Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne döndü. Kapıda EdirneGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak tarafından çiçeklerle karşılanan Adar, daha sonra kazandığı Avrupa Şampiyonluğunu arkadaşları, antrenörleri ve idarecilerle birlikte pasta keserek kutladı.
Edirne'de aynı zaman Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçisi olan Yasemin Adar, şampiyonaya Edirne'deki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde çok sıkı çalışarak hazırlandığını söyledi. Her zaman madalyaya çok yakın olduğunu ancak defalarca son anda kaybettiğini anlatan güreşçi Yasemin Adar, 'Şampiyonaya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde tam bir aile olarak çok sıkı hazırlanmıştık. Final maçında çok gururlandım. Kendime çok inanmıştım, biliyordum gerçekten başaracağımı. Bunu inanarak maça çıkmıştım. Bu zamana kadar hep kıl payı altın madalyaları kaçırmıştım. Her zaman çok yakın olduğumu biliyordum. Bu kez altın madalyayı almak istiyordum. İnandığım içinde başardım. Bu ilki tüm Türk halkına yaşattığım için gurur duyuyorum. Çok sevinçliyim, halkımızda dualarını eksik etmedi benden ve kazandım' dedi.
HEDEFİM OLİMPİYAT MADALYASI
Şimdiki hedefinin olimpiyatlarda madalya kazanmak olarak belirlediğini ifade eden Adar, 'Sırbistan'da final yaparak olimpiyat kotası almak ve olimpiyatlara katılmak istiyorum. Orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmam bile benim için çok büyük bir onur olur. Şuanda olimpiyatlarda da ilk üçe girebileceğime inanıyorum. Olimpiyat şampiyonunda yakın olduğunu hissediyorum, bunun için çok çalışıp kazanmak istiyorum' şeklinde konuştu.
'TÜRK'ÜN GÜCÜNÜ RUSLARA GÖSTERDİN'
Yasemin Adar, Avrupa şampiyonu olmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Spor Bakanı Çağatay Akif Kılıç'ın kendisini telefonla arayıp tebrik ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefongörüşmesinden bahseden Adar, 'Beni telefonla arayıp tebrik etti. Bir de final maçımın Rus sporcu ile olması onları çok etkilemiş. Sayın Cumhurbaşkanımız beni ayrıca tebrik ederek sürekli 'Seni çok tebrik ediyoruz. Ruslarla son dönemde problemlerimiz var. Bu münasebetten dolayı da seni tebrik ediyoruz. Sen Türk'ün gücünü gösterdin onlara' dedi. Bu onuru yaşadığım için çok mutluyum? dedi.
ÇANTAMA İLK KEZ TÜRK BAYRAĞI KOYMUŞTUM
Milli Takım antrenörlerinden Habil Kara da 30 yıllık kariyerinde ilk kez çantasına Türk bayrağı koyarak Letonya'ya gittiğini ifade ederek şunları söyledi: "30 yıllık kariyerim boyunca ilk defa Türk bayrağını çantama koyarak oraya gittim. Final maçından sonra Türk bayrağını orada dalgalandırmak gerçekten bizim için onur oldu. Yasemin çok güçlü rakipleri yendi. Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlarda başarı kazanmak' Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak da, Türkiye'de sayıları 16 olanTürkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin hedefine ulaştığını söyledi. Spor Bakanlığı'nın verdiği destekle kazanılan Avrupa şampiyonluğunun çok değerli olduğunu kaydeden Ocak, emeğe geçen herkese teşekkür ederek, 'Bize bu onuru yaşatan sporcumuz Yasemin Adar'ı da tebrik ederim. Çok büyük bir şampiyonada altın madalya kazandı. Artık hedeflerimiz daha büyük' şeklinde konuştu.

TARİHE GEÇTİ
Letonya'nın başkenti Riga'daki Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kilo finalinde Yasemin Adar, Rus Alena Starodubtseva'yı 7-0 yenerek Türkiye'ye tarihinde ilk kez AvrupaŞampiyonası kadınlarda altın madalya kazandırdı.