Hain Tekirdağlı iddiası

Ankara'nın merkezi Kızılay'da seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen sivillere yönelik düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi. 15'i aÄ

GÜNDEM 14.03.2016 15:15:00 0
Hain Tekirdağlı iddiası

Hani saldırının andından Kızılay'da, olayın gerçekleştiği noktaya olay yeri inceleme ekipleri tarafından beyaz brandalar çekildi. Yüksel Caddesi esnafları da terörü protesto etmek için dev bir Türk bayrağı astı.
UMUT BULUT'UN ACI GÜNÜ
Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut, Ankara Kızılay'daki hain saldırıda hayatını kaybetti. Umut Bulut'un babasının pazar günü Galatasaray'ın deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadığı maçı statta izledi, maçın ardından evine dönerken saldırıda hayatını kaybetti.
TERÖR ÜYELEĞİNDEN YARGILANIYOR
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Marmaraereğlisi doğumlu S.Ç.D. olduğu ve Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı iddia edildi. S.Ç.D.'nin babası C.D.'nin ise 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi. S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde pkk terör örgütü üyeliği ve propagandası suçundan dört kadın arkadaşıyla yargılandığı belirtildi. S.Ç.D.'nin kimliğinin, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden belirlendiği, araştırmaların sürdüğü ileri sürüldü.
BOMBACIYSA CENAZEYİ KABUL ETMİYORUM
Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında canlı bomba olduğu iddia edilen S.Ç.D.'nin 30 yıl önce Kars'tan göç eden ve Marmaraereğlisi'nde yaşayan babası C.D'nin polis tarafından ifadesi alındı. C.D.'den DNA örneği alınırken, kızıyla 2013'ten beri görüşmediğini söyledi. Baba C.D. "Kızım böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.