Teslim ol çağrısına uymadı, vurularak yakalandı

Edirne'de markette açıkta bırakılan cep telefonu ve parayı, ardından da bir çiftlikten tabanca ve traktör çalan iki kaçak, ihbar üzerine gelen jandarma ekiplerinden kaçtı. Jandarma'nın 'teslim ol' çağ

GÜNDEM 13.03.2016 23:57:00 0
Teslim ol çağrısına uymadı, vurularak yakalandı

Yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine kaçak olarak gitmek isteyen Irak uyruklu Abdi Zübeyir ile Suriyeli Selim Sadi, Kapıkule yakınlarındaki dinlenme tesisinde masa üzerinde bulunan cep telefonu ve 50 euro para çalarak kaçtı. İki kaçak daha sonra Bulgaristan sınırındaki Yenikadın Köyü’ne giderek büyükbaş hayvan besiciliği yapan emekli asker Nedim K.’ya ait çiftliğe girip sahibinin beylik tabancası ile traktörü alarak sınıra doğru kaçtılar. Çiftliğinden çıkan iki kaçağı fark eden Nedim K.’ jandarmayı aradı. 

4 SAATLİK KOVALAMACA
Köye gelen Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri traktörü çalan Iraklı Abdi Zübeyir’i yakaladı. Elinde tabanca bulunan Suriyeli uyruklu Selim Sadi ise Bulgar sınıra doğru kaçmaya devam etti. Yaklaşık 4 saat süren kovalamacanın ardından askeri yasak bölgeye giren Suriyeli zanlı Selim Sadi kendisine yapılan sözlü ve ardından havaya ateş açılarak yapılan uyarıları dikkate almadı. Jandarmanın açtığı ateş sonucu Suriyeli kaçak mermilerden birinin vücuduna isabet etmesi sonucu hafif yaralı olarak yakalandı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılırken yaralı Suriyelinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yakalanan Iraklı şüpheli Abdi Zübeyir’ın jandarmada sorgusu sürüyor.