Akşener'in Tekirdağ çıkarması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, yüzlerce araçlık konvoyla Tekirdağ'a giriş yaptı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda ayağının tozuyla basın toplantıs?

GÜNDEM 12.03.2016 14:19:00 0
Akşener

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, yüzlerce araçlık konvoyla Tekirdağ’a giriş yaptı.

YÜZLERCE ARAÇ EŞLİK ETTİ

MHP’de Olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve Genel Merkez tarafından kapatılan Tekirdağ teşkilatını ziyaret etmek için İstanbul’dan Tekirdağ’a doğru hareket eden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e, İstanbul’dan yaklaşık bin araçlık konvoy eşlik etti. Akşener, saat 14.00 sıralarında Tekirdağ’a giriş yaptı. Akşener, Tekirdağ girişinde görevden alınan İl Başkanı Enez Kaplan ve binlerce partili tarafından karşılandı.

 

DELEGELERİMİZ KONGRE TALEBİNDE BULUNDU

MHP'nin sadece 12 Eylül döneminde teşkilatları cunta hükumeti tarafından kapatılmış bir parti olduğunu ifade eden Akşener, "1 Kasım seçimlerinde çıkan sonucu hazin bulan, bu sonucun MHP'ye yakışmadığını, mensuplarının bunu hak etmediğine inanan ve son derece demokratik bir hak olan, antidemokratik maddelerine rağmen tüzüğümüzün de vaaz ettiği kanaate uygun olarak üst kurul delegelerimiz olağanüstü kongre talebinde bulunmuşlardır. Ben üst kurul delegelerimizin hepsiyle tek tek konuşma yaptım. Bazı delegelerimiz 'imza veremeyiz ama kongreyi başarırsanız oy vereceğiz size' diyerek cesaretlendirmeyle kongre talebiyle yola çıktık" dedi.

 TÜRKİYE'DE ÇOK ŞEY DEĞİŞEBİLİR

Kendisinin öncelikle hakimlere güvendiğini ve güvenmeye devam edeceğini aktaran Akşener, “Karar genel merkezin arzu ettiği biçimde çıkarsa o hukuki karar yasaldır, değilse yasal değildir' gibi bir mantığı anlamak mümkün değil. Bir baskının ortaya çıktığını görür ve buna inanırsam şöyle bir şey yapacağım; O ilgili yer neresiyse oraya bir sandalye koyup oturacağım. Sonrasını hep beraber göreceğiz. Bu kadınlar o sandalyenin etrafında toplanırlarsa o zaman Türkiye'de çok şey değişebilir. Toplanmazlarsa o zaman işte 'hadi bakalım Allah'a ısmarladık' diyebilirsiniz ama bu siyasette bir meydan okumadır, kişisel bir meydan okumadır. Eğer siz destekleniyorsanız tamam. Yoksa da yoktur. Ben bunu göze alabilirim, alacağım. Ama hukukun üstünlüğüne, hakimlerin vicdanına, hakimlerin tarafsızlığına inanıyorum, inanmak istiyorum. Sadece bugün itibariyle davamızın bakıldığı mahkemeden bahsetmiyorum. Türkiye'nin tüm hakimleri açısından bu işe böyle inanmak istiyorum, böyle bakmak istiyorum. Dolayısıyla hepsinin tarafsız, objektif, haklıyı koruyan bir bakış açısına sahip olduklarına inanıyorum, inanmak istiyorum ama yükseklerden bir parmak dolaşırsa o sandalye oraya konur" diye konuştu.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

"MHP Genel Merkezinin, muhalifler davayı kazansalar bile kararı tanımayacağına ilişkin haberler çıktı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine ise Akşener, böyle bir şeyi Türkiye'yi yönetmeye iddialı bir siyasi parti yöneticilerince söylenmesinin doğru olmadığını kaydetti. Akşener, sözlerini, "Dolayısıyla hukukun üstünlüğünü, hakimlerin tarafsızlığını, adaletin terazisinin milim şaşmadan uygulanması gerektiğine inanan ve bunu gerçekleştireceği iddiasıyla yola çıkan bir siyasi partinin ve hareketin mensuplarının bu tarzdaki sözlerinin mutlaka doğru olmadığına inanmak istiyorum. Yani böyle bir sözün söylenmemiş olduğuna inanmak istiyorum" diye tamamladı. Akşener, Hükümet Caddesi boyunca yürüyerek vatandaşlarla sohbet etti ve esnafı ziyaret etti.

Marmara Haber