Kadın Konsey üyelerinden THM konseri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Tını Müzik Kültür ve Sanat Evi tarafından Türk Halk Müziği Konseri düzenledi.Tını Müzik Kültür ve S

GÜNDEM 11.03.2016 01:02:00 0
Kadın Konsey üyelerinden THM konseri

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu'nda düzenlenen konsere, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, “Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini faklılıklar içerisinde algılamakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal, gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik demokrasimizi güçlendirmekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, ‘’ Kadınları geri bırakan toplum geride kalmaya mahkûmdur.’’ Türkiye ekonomisi, siyaseti sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit parçası olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.” dedi.

 


ATATÜRK'E BORÇLMUYUZ
Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür ise, Türk toplumunun var oluşundan bu yana kadına, ana olarak çok değer verdiğini belirtti. Gür, “Kadınlarımız Cumhuriyet dönemine kadar sosyal, kültürel,  ekonomik ve hukuksal alanlarda pek fazla yer almamışlardır ve ya buna izin verilmemiştir de diyebiliriz. Cumhuriyetle birlikte; çağdaş haklar, özgürlükler kazanılmış ve yaşamın her alanında başarıyla yer almışlardır. Bu kazanımları sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz ve minnetle anıyoruz."diye konuştu.”

BİZ ERKEKLERE YAKIŞMAZ

8 Mart'ı anlamakla ve anlatmakla bitmez diyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bugünü bir güne sığdırmak biz erkeklere yakışmaz. İyi ki Ulu Önder Atatürk bu ülkeyi zulümden, işkenceden kurtarmış ve bu coğrafyayı bize kazandırmış. Eğer bu ülke kurtarılmış olmasaydı bugün bu imkanları size sunabiliyor olamazdık. Onu ebediyete kadar yükseltmek biz onun torunları olarak boynumuzun borcudur. Bunu yaparken de kadınlarımızla birlikte yürümemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği konseri büyük beğeniyle izlendi.