Yel'den TTSO başkanına cevap

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay'ın, Süleymanpaşa'da devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak "Bu işte Belediyenin sorumlulu?

GÜNDEM 10.03.2016 18:40:00 0
Yel

Tekirdağ kamuoyunun gerçek bilgiye sahip olabilmesi için bir açıklama yapılması zorunluluğu doğduğunu belirten Yel, şöyle dedi:Tekirdağ Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Projesi hakkında kamuoyunda yanlış bilgi ve algı oluşmuştur. Bu projelerin denetimi ve ihalesiyle Tekirdağ Büyükşehir ve TESKİ’nin bir ilgisinin olmadığı, projenin gecikmesinin ve bu gecikmeden dolayı vatandaşın mağduriyetinin İller Bankası ve Hükümetten kaynaklandığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Konu ile ilgili İller Bankası Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre;

Söz konusu proje iki kısımdan oluşmaktadır. Tekirdağ Merkez 1.Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı İşi, Fetvacı Kardeşler İnş.Tic. ve San.Ltd.Şti. firmasına Tekirdağ Belediyesi tarafından 30.07.2013 tarihinde ihale edilmiştir. Yapım işinin ihalesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılmış olup, yapı denetimi TESKİ ve İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından müştereken yapılmaktadır.Tekirdağ 2. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı işi, Tekirdağ Belediyesince İMT Müh. İnş. Tic. Ltd. Şti-İmtek Beton Boru ve Prefabrik Elemanlar İml. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. İş ortaklığı firmasına ihale edilmiştir.Yapım işinin ihalesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılmış olup, yapı denetimi TESKİ ve İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından müştereken yapılmaktadır.Bugüne kadar 1. Kısım için ödenen Hakediş: 25.527.182,41 TL.dir. (05/02/2016 tarihine kadar yapılan imalatlar, KDV hariç) 2. Kısım için ödenen hakediş : 10.257.693,34 TL’dir. (10/02/2016 tarihine kadar yapılan imalatlar, KDV hariç)
Görüleceği üzere projelerin yürütümü, kontrolü, denetimi Tekirdağ Büyükşehir ve TESKİ Genel Müdürlüğü tarafında yapılmakta ve hatta vatandaş şikayetleri nedeniyle çözüm bulmak için karar almakta ve bunu uygulamaktadırlar. İller Bankası ise kullandırdıkları kredilerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını kontrol ve denetimini yapmaktadır.
TARAFSIZ VE OBJEKTİF DAVRANMALILAR
Hal böyleyken toplumu yönlendiren sorumluluk makamında olan kişilerin bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmelerinin vatandaşı yanlış adrese yönlendirilmesine sebep olacağından, bu tür sorumluluk makamlarında olan kişilerin daha duyarlı, tarafsız ve objektif davranmaları ve görevlerinin gereği bir misyon yüklenmelerini bekliyoruz. Sonuç olarak; Tüm Tekirdağlı hemşerilerim bilmelidir ki Tekirdağ’ımızdaki tüm kanalizasyon, içme suyu projeleri Tekirdağ Büyükşehir ve TESKİ Yönetimi tarafından yürütümü, kontrolü ve denetimi yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın sözkonusu bu projelerin gerçekleştirilmesinden dolayı çektikleri sıkıntıların tüm sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir ve TESKİ Genel Müdürlüğüne aittir.

Marmara Haber