El izlerini panoya bastılar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kapaklı'da düzenlenen törende, kadınlar ve törene katılan Belediye Başkanı İrfan Mandalı,Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 'Kadına Şiddete HayÄ

GÜNDEM 8.03.2016 15:48:00 0
El izlerini panoya bastılar

Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Atatürk Anıtında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Erkan , Serpil Sevgi ve Metin Marangoz, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, siyasi partilerin kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

KADINLAR SİSTEM KURBANI
Kadınların yüz yıllardır sistem kurbanı olduğunu belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, "Bırakın sosyal, siyasal ve kültürel hakları; yaşam hakları bile ellerinden alınıyor. Her üç kadından biri şiddete ve her beş kadından biri tecavüze uğruyor. 81 ilimizde toplam 65 sığınma evi var. Olması gereken ise 3 bin 800. Okur-yazar olmayan 7,5 milyon nüfusun, 6 milyonunu kız çocukları oluşturmaktadır. Nüfusun yarısı kadın olmasına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın milletvekili çok azdır.'' dedi.
BİR VE BERABER OLUN
Kadınların gününü kutlayan Belediye Başkanı İrfan Mandalı,kadınları bir ve beraber olmaya davet etti. Mandalı, “Biz bir ve beraber olarak bunu Kurtuluş Savaşında, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde daha önce başardık.İşte bugünlere geldik. Temeli 100 yıla dayanan Cumhuriyet içerisinde siz sevgili kadınlar, Kapaklımızda hangi partiden, hangi düşünceden, hangi dinden, ırktan, dilden olursanız olun hepiniz hanım olduğunuzu unutmayın. Birbirinizi sevmeniz gerekiyor. Çünkü sizler başarıyı yakalamak istiyorsanız kenetlenmeniz lazım. Cumhuriyeti yaşatmak için ise birlikte yürümemiz gerekiyor. İşte bu doğrultuda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutlar ve yolunuzun açık olmasını dilerim.” dedi.
Ardından katılımcılar, oluşturulan 'Kadına Şiddete Hayır' panosuna el izlerini bıraktılar.