Cemaate TESKİ şoku

Ergene'nin Sağlık Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nin suyu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ekipleri tarafından 'kayıtsız/abo

GÜNDEM 7.03.2016 17:35:00 0
Cemaate TESKİ şoku

TESKİ ekipleri Merkez Camii’nin suyunu ‘Yapılan kontrolde suyunuz kayıtsız/abonesiz olduğundan dolayı kesilerek mühürleniştir’ denilerek kesti. Su sayacı kapatılırken üzerine de mühür takıldı. Sağlık Mahallesi Merkez Camii Derneği'nin Başkan Yardımcısı İsmet Kaçar, abonelik sözleşmelerinin olmasına rağmen suyun kesilmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Cami cemaatinin suyu kullanamadığı için şikayet aldıklarını ifade eden Kaçar, “TESKİ ekipleri camimizin suyunu abonelik olmadığı için keserek mühürledi. Bizim 12 Aralık 2015 tarihine ait abonelik sözleşmemiz var. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı da bize ‘cami suyu kesilmeyecek’ demişti. Ancak bu sabah kesildi. Hem de abone olmadığımız gerekçesiyle. Su sayaç aboneliğimiz var. Şimdi su sıkıntısı çekiyoruz. Cemaatle tartışıyoruz ve şikayetler alıyoruz. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Biz buradaki TESKİ merkezine gittiğimizde bize aboneliğiniz var diyorlar ancak merkezde görünmüyormuş. Bu bizim sorunuz değil. Biz çözüm istiyoruz” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konu ile ilgili olarak bilgisinin olmadığını ve araştıracağını söyledi.