Bir kadının hayatta kalma mücadelesi

Edirne'de, eşinden sürekli şiddet gördüğü için boşanan ve yakalandığı kanser hastalığını yenip hayata tekrar tutunan 41 yaşındaki Fatma Satık, seyyar tezgahta mısır satarak 3 çocuÄ?

GÜNDEM 7.03.2016 17:20:00 0
Bir kadının hayatta kalma mücadelesi

Kentin trafiğe kapalı olan en işlek yeri Saraçlar Caddesi’nde seyyar tezgahında bardakta mısır satan Fatma Satık, üniversite ve lisede okuyan iki kızı ile ortaokulda okuyan oğluyla birlikte doğalgazı ve elektrikleri kesik kiralık evlerinde yaşam mücadelesi veriyor.
İlk evliliğini 18 yaşında yaptığını belirten Satık, "19 yaşında anne oldum. Eşimle sürekli alkol aldığı ve ilgilenmediği için ayrıldık. Bir süre sonra ikinci evliliğimi yaptım  bu evlilikten 2 çocuğum oldu. 16 yıl süren evliliğin ardından eşimden şiddet gördüğüm içtin ayrıldım. Yaklaşık 8 yıldır çocuklarımı büyütüp kendi ayakları üzerinde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorum."dedi.
ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ
Çok zor günler geçirdiğini ve kimseden yardım görmediğini belirten Satık, "Evliliğimin son yılında rahim kanser olduğumu öğrendim ve hep sakladım. Bazı günlerde 18 yaşındaki büyük kızımla evlere temizliğe gittik. Çocuklarıma ekmek getirmek için çok işte çalıştım. Hiçbir zaman pes etmedim. Çocuklarımı okutup evi geçindirmek için mobilya ve beyaz eşya satan iş yerlerinden senetle eşya alıp yarı fiyatından sattım. Böyle yaparak ayakta kalmaya çalıştım.Şimdi seyyar arabada bardakta mısır satmaya başladım. Ben evliliklerimden hiç gün yüzü görmedim. Sürekli dayak yedim, mutlu olamadım. Ailem çocuklarım olduğu için beni kabul etmedi. Üzerine rahim kanseri oldum. Asla pes etmedim, eşimden ayrıldım kanseri yendim. Ben evlatlarım için hayatta kalmayı seçtim. Türkiye’de kadın olmak çok zor, bir de dulsanız bu çok daha zor. Bugün Dünya Kadınlar günüymüş! Çocuklarımı büyütmek için verdiğim mücadelede 30 bin lira bankalara borçlandım. Evimde elektrik ve doğalgazım kesik. Ben kimseye boyun eğmedim buradan emekçi kadınlara söyleyeceğim tek şey kimseye boyun eğmeyin.”dedi.