Çalıntı otomobilden kalaşnikof çıktı

Çorlu'da, içinde iki kişinin bulunduğu otomobil, polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçtı. Şüphelilerin terk ettiği ve çalıntı olduğu belirlenen otomobilde, kalaşnikof silah, çelik yelek ve farklı illere

GÜNDEM 7.03.2016 13:28:00 0
Çalıntı otomobilden kalaşnikof çıktı

Silahtarağa Mahallesi Borsa meydanında asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, ön plakası olmayan ve içerisinde iki kişi bulunan otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi. Polisin ‘dur' ihtarına uymayan sürücü otomobille kaçmaya başladı. Polis ekiplerini alarma geçiren otomobil ile ekipler arasında kovalama yaşandı. Arkasında 22 AN 269 plakası takılı olan aracın sürücüsü ve yanındaki şüpheli yakalanacağını anlayıp otomobili Hıdırağa Mahallesi'nde terk edip yaya olarak kaçtı.

BOMBA UZMANI İNCELEME YAPTI
Otomobili bulan ekipler, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle araçta patlayıcı madde olabileceği ihtimali üzerine yolu trafiğe kapattı. Bomba İmha uzmanları ve özel eğitimli ‘herkül' isimli bomba arama köpeği otomobil üzerinde inceleme yaptı. Otomobilin bagajında çelik yelek ve kalaşnikof silahın yanı sıra silaha ait 20 adet mermi ve 5 adet farklı illere ait plaka ele geçirildi. Otomobilin ise Edirne'den çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Polis, kaçan iki şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.