Kadınlar şiddete 'Dur!' dedi

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... Kadın cinayetlerinin hemen hemen her gün yaşandığı ülkemizde,Dünya Kadınlar Gününü bir günle sınırlamayıp farkındalık yaratmak için Tekirdağ'da

GÜNDEM 6.03.2016 16:37:00 0
Kadınlar şiddete

Süleymanpaşa Belediyesi Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ile, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. Katılımcılar Cengiz Topel Meydanı’na kadar yürüdü.

BUHAKSIZLIK
Burada bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral,
"Süleymanpaşa Belediyesi Kadın Platformu olarak bu ayı kadın farkındalık ayı ilan etmiştik. Bugünde ay boyunca yapacağımız etkinliklerin ilkiyle başladık. Neyi fark ettireceğiz bu ay boyunca? Öncelikle kadın olarak varlığımızın önemini, bize dayatılanlara tepkimizi, yaşatılanları herkese fark ettireceğiz. Birleşmiş Milletlerin bir araştırmasına göre dünyada işlerin yüzde 66’sı kadınlar tarafından görülüyor. Buna karşılık gelirlerin yüzde 10’u kadınların. Mal varlığının ise sadece yüzde 1’i kadınlara ait. Başka bir değişle işlerin yüzde 34’ünü gören erkekler, gelirin yüzde 90’ına mal varlığının da yüzde 99’una sahipler. Bu çok büyük haksızlıktır. Ama keşke bu kadarla kalsa. Biz kadınlar ne yazık ki şiddetin de ilk hedefindeyiz. Tacize uğrayan, tecavüze uğrayan, hatta yaşam hakkı ellerinden alınan kadınlarımız var. Onlar içimizi acıtarak aramızdan geçtiler, gidiyorlar. Bizim de aramızda şiddeti öven söylemleri ile şiddeti adeta meşrulaştıran insanlar var. Bize nasıl giyineceğimizi söylüyorlar, gece kaçta sokağa nasıl çıkacağımızı dikte ediyorlar. Kaç çocuk doğuracağımızı hatta onları nasıl doğurmamız gerektiğini dayatıyorlar. İşte bizim bir kadın olarak bütün bunların farkında olup mücadele etmemiz gerekiyor. Kadın olarak kendimize, kız çocuklarımıza, cumhuriyete karşı sorumluluğumuz ve borcumuz var.”

DANS YAPTILAR
Güral’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü büyükler halk oyunları ekibi halk oyunları gösterisi gerçekleştirirken, kadına karşı şiddete dur demek için hep birlikte  “One Billion Rising” (Bir milyar kadın yükseliyor) dansı yapıldı.