CHP'li 11 belediyeyi eleştirdi

AK Parti'nin Trakya Milletvekilleri, ortak basın toplantısı düzenleyerek, bölgelerindeki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 6.03.2016 15:12:00 0
CHP

AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan ile Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, TBMM'de birlikte basın toplantısı düzenledi.
BEKLENEN HİZMETİ VEREMEDİLER
Trakya'da çok önemli yatırımların hizmete gireceğini belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "AK Parti milletvekilleri olarak bölgeye daha da çok yatırım ve hizmet getirilebilmesi için gece gündüz çalışacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyesi Tekirdağ'da  CHP'de. Bu belediyeler ne yazık ki iki yıla yakın bu sürede Tekirdağlı vatandaşlarımızın beklemiş olduğu hizmeti vermediler." dedi. Yel, iktidar veya muhalefet partisi olduğuna bakmadan kendilerine getirilen projeler konusunda AK Parti Tekirdağ milletvekilleri olarak çalışacaklarını ve her türlü fedakarlığı yapacaklarını söyledi. 
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının Trakya bölgesindeki çalışmaları ve projeleri konusunda bilgiler vererek, Yunanistan ve Bulgaristan'da ise iç hassasiyetler nedeniyle TİKA ofislerinin kurulamadığını aktardı. 
3 MİLYAR YATIRIM
CHP milletvekillerinin, bölgedeki tarım ve Ergene havzası üzerinden eleştirilerde bulunduklarını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, "30 yıldır CHP yönetiminde olan belediyeler bugüne kadar bir adım atmamış, sanayinin kirli suyunu ana derelere salmıştır" diye konuştu. Ergene Havzası Eylem Planı'nın önemine de değinen Akgün, çeşitli alanlarda sadece Tekirdağ için 3 milyar liralık yatırım ödeneğinin ayrıldığını sözlerine ekledi.
HIZLI TREN VE HAVAALANI BÖLGEYİ GELİŞTİRECEK
Bölgede önemli bir hayvancılık sektörünün olduğunu belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, hızlı tren ve havaalanı projelerinin ise bölgeyi daha da geliştireceğini söyledi.TRAGEP Projesi'ne de değinen Minsolmaz, 10 milyar lira bütçe ile hazırlanan bu projenin, hem bir refah hem de bir çevre projesi olduğunu söyledi. Ergene Nehrinin, AK Parti hükümetleri döneminde kirlenmediğini anlatan Minsolmaz, nehrin geçtiği yerleşim yerlerindeki belediyelerin atık suların arıtılması yönünde en ufak bir çabası olmadığını ileri sürdü. AK Parti hükümetleri döneminde çok önem verilen Trakya'nın birçok sorununun çözüldüğünü ifade eden Minsolmaz, "Trakya'da sanayi de olacak, hayvancılık da olacak, turizm de olacak, ticaret de olacak, tarım da olacak. Fakat suyumuz, toprağımız, ormanımız korunacak" dedi.
TRAKYA'NIN TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEK
AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ise, seçim bölgesinde yapılan yatırımlara değindi. Hızlı Tren Projesi'nin gerçekleşmesini beklediklerini dile getiren Sezen, bu projenin Edirne'nin ve Trakya'nın talihini değiştireceğini kaydetti.
YAKIN DOSTLAR
AK Parti'nin Trakya'daki 5 milletvekili ise bölgelerine yatırım için sürekli birlikte hareket etmeleri dikkat çekiyor. Yakın dost olan 5 milletvekili, yatırım konusu için bakanları tek tek ziyaret ederek destek isterken, Genel Kurul çalışmalarında da genellikle birlikte oturuyor.