MHP'nin yeni Kırklareli il başkanı Akten oldu

MHP Genel Merkezi tarafından bir süre önce görevden alınan MHP Kırklareli eski İl Başkanı Kürşat Yamaner'in yerine Hakan Akten İl Başkanı olarak atandı.

GÜNDEM 4.03.2016 18:39:00 0
MHP

Akten, MHP Kırklareli İl Başkanlığı'nda .asın toplantısı düzenledi. Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli kurucu İl Başkanlığı görevi kendisine tevdii edildiğini belirten Aktan, "Yönetim kadromuzdaki tüm arkadaşlarla birlikte tereddüt dahi etmeksizin, üzerimize yüklenen sorumluluğu bertaraf etme gayreti içerisinde girmeyi bir an bile düşünmeksizin görevi kabul ettik. Bu hususta öncelikle tüm yönetim ekibime, bir kez olsun yutkunmaksızın, bahane üretmeksizin görevi kabul ettikleri için ayrı ayrı teşekkür ederim."dedi.

ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILMAKTA
Akten, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esasen ülkenin yangın yerine döndüğü, her gün şehit haberlerinin geldiği içinde bulunduğumuz süreçte gönül isterdi ki ülke siyaseti ile ilgili görüşlerimizi dile getirelim, tartışalım, istişare edelim. Ancak maalesef Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde bir lider sorunu varmış algısı yaratılmaya çalışılmakta ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte ülkücü irade mensupları adeta suni bir gündemle meşgul edilmeye çalışılmaktadır. Tüm ülküdaşlarım bilmelidir ki hali hazırda Milliyetçi Hareket Partisi kongre sürecinde değildir, bunun aksi yönünde kongre süreci varmış gibi algı yaratılma gayretleri nafile çabalardan öteye geçmemeye mahkumdur. Yine unutulmamalıdır ki hangi kıstas kabul edilirse edilsin ortada bir başarı var ise bu genel merkez ve tüm teşkilatların başarısı, bir başarısızlık söz konusu ise bu da ayni şekilde genel merkez ve tüm teşkilatların başarısızlığıdır. Bunun ötesinde kendimizi dışarıya atarak suçlu bulma yönünde sarf edilen çaba sonucunda eğer varsa sorunun çözülmesi mümkün olmayıp sadece sorunun ötelenmesi anlamına geleceği bilinen bir gerçektir. Kaldı ki kendisini ülkücü ideolojiye adamış, ömrünü bu uğurda vakfetmiş büyüklerimizin bizler öğrettiği, ne şekilde olursa olsun iktidar olmak değil, ülkücü ahlak çerçevesinde milli ve ilkeli duruşumuzu muhafaza etmek suretiyle iktidara talip olmak ve bu yönde çalışmaktır. Bu yönüyle seçimlerde alınan oyun yüzdelik dilimdeki karşılığının tek başına başarı ya da başarısızlık kıstası olarak kabul edilmesi hiçbir ülkücü ideoloji mensubunun kabul edebileceği bir durum değildir. Bu durum karşısında varsa Milliyetçi Hareket Partisi bünyesindeki eksikliklerin konuşulma ve tartışılma yerinin yazılı ve görsel medya yada sosyal medya değil, bizatihi teşkilatların bünyesi olduğu hususunu hatırlatmakta yarar görüyorum.
HER ÜLKÜDAŞIMIZ KAYBEDİLEMEYECEK NİTELİKTEDİR
Ülkenin içinde bulunduğu durum itibariyle ülkücü ideolojiyi benimsemiş ve hayatlarını buna göre şekillendirmiş tüm Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının bırakın ayrışmayı, eskisinden daha çok birbirine kenetlenmesi elzemdir. Bizim için vatandaşlarımızın her biri çok değerlidir. Hele ki Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş, hizmet etmiş ve bu hususta kafa yormuş her bir ülküdaşımız bizim için vazgeçilemeyecek ve kaybedilemeyecek niteliktedir. Bu açıdan Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanı olarak, tüm yönetim ekibimizle birlikte yılmadan, sıkılmadan, kırmadan, bölmeden ve ötekileştirmeden çalışacağımızı, her bir vatandaşımıza kapımızın ardına kadar açık olduğunu tüm samimiyetimle belirtmek isterim.Aynı şekilde yaşadığımız süreçte “ülkücü ülkücünün kardeşidir” düsturu ile kardeşlik hukuku çerçevesinde fikir beyan edilmesi ve tartışılmasının davamıza zenginlik katacağı inancını taşımakla birlikte ülkücü ahlak ve edep dışı açıklamaların yine bizatihi bu davaya gönül verenlere zarar vereceği ve onarılması zor hasarlara yol açacağı gerçeğinin nazara alınması gerektiği inancındayız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 47 yıllık şerefli mazisinde hala bir ulu çınar gibi dimdik ayakta kalabilmesinin sebebinin sandıktan çıkan oy sayısı değil, ülkücü ahlak ve terbiye ile geleneklerimize bağlılığımız olduğu hususu hatırdan çıkartılmamalıdır. Rahmetli Alparslan Türkeş’in “Sandıktan bir oy çıkmasa dahi, İslamdan, İnsaniyetçilikten, Türkçülükten asla vazgeçmeyiz. Biz politikacı değil, bir Davanın takipçileriyiz” sözünü hatırlatır yeni görevimizin hayırlı olmasını temenni ederim."
YÖNETİM KURULU
MHP Kırklareli İl Başkanı Hakan Akten'in yönetiminde ise şu isimler yer aldı: Erdinç Şendoğan,Nazan Çölgeçen,Sencer Karaman,Alper Demirelli, Özden İlbey,Aycan Elmas, Yalçın Eryılmaz, Sabahat Keklik,Ogun Karkiner, Emine Demiray,Bülent Gönel,Harun Kıyar, Kaya Kurtişoğlu,Yunus Koç. Cihan Alkan, Serdar Mert, İbrahim Aysan, Zinnur Özdere, Erdem Tezeren, Ekrem Keklik,Ertan Göntürk, Coşkun Bayraktar, Halim Gültekin, Yalçın Çetintaş, Alper Yayıkçı, Hayati Katılmaz, Bahattin Timur, Mehmet Ergüven.