Necip Fazıl'ın şiiriyle kahramanlara seslendi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 2016 mali yılı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bütçeleri üzerinde AK Parti grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Yel, terörle müca

GÜNDEM 2.03.2016 17:43:00 0
Necip Fazıl

Ülkenin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için vatanı uğruna canlarını ortaya koyarak terörle mücadelede görev alan mülki idare amirlerine, polis, asker, geçici köy korucularına başarılar dileyerek sözlerine başlayan Yel, "Şehitlik mertebesine ulaşan tüm asker, polis, korucu, öğretmen ve sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, sağlıklı ömürler niyaz ediyorum."dedi. Ardından Yel, halen güneydoğuda görev yapan güvenlik güçlerine ve şehitlere atfen Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sen bir devsin, yükü ağırdır devin! Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin!Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de!Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın elbet bizim, elbet bizimdir!

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!" sözlerinin yer aldığı 'Zindandan Mehmede Mektup'

ŞİİRİN BİR KISMINI OKUDU

Yel,Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bütçeleri üzerinde yapılan görüşmeyle ilgili ise şunları söyledi: "Bilindiği üzere, İçişleri Bakanlığı güvenlik hizmetlerini Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı vasıtasıyla yürütmektedir. Bu güvenlik hizmetini 147 bin 671 Jandarma personeli, 273 bin emniyet personeliyle yürütmektedir. Ülkemizin alan olarak yüzde 93'ü jandarma, yüzde 7'siyse polisin görev ve sorumluluğundadır. Toplam nüfusumuzun yüzde 86'sı polis, yüzde 14'ü ise jandarma bölgesinde yaşamaktadır. Güvenlik güçlerimiz güvenlik hizmetlerinin sağlanması ve suçların işlenmeden önlenmesine yönelik olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda teknolojik imkanlardan da yararlanarak hizmet kalitesini ön plana çıkaran çalışmalar yapmaktadır. Güvenlik teşkilatlarımız her türlü teknolojik imkana ve uluslararası akrediteye sahip modern kriminal laboratuvarlarla faaliyet göstermektedir. AK Parti iktidarı olarak güvenlik personelinin nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesine büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımıza sunulan güvenlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması amacıyla iç güvenlik birimlerimizin her türlü bina, araç gereç ve diğer ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasına özel önem vermekteyiz. Gelişmiş ülkelerdeki güvenlik güçleri hangi fiziki şartlara, hangi imkanlara sahiplerse biz de aynı imkanları güvenlik güçlerimize sağlıyoruz. Geçmiş dönemde polisimiz devriye gezecek taşıt, taşıtına koyacak yakıt bulmakta zorlanmaktaydı, bugün ise polisimiz en modern taşıtlara sahip bulunmaktadır.

DEVLETİN GÜCÜ GÖSTERİLMİŞTİR
Ülkemizde kendini devletten üstün ve daha güçlü göstermek isteyen organize suç örgütlerine ve haraç çetelerine karşı amansız mücadele yapılarak devletin gücü gösterilmiştir. Bu mücadeleler sonucunda, toplum güvenliğini olumsuz etkileyen illegal yapılanmaların cesareti kırılmış, kamu düzenini bozmaya yönelik pek çok girişim, yapılan operasyonlar sayesinde işlenmeden önlenmiş ve bu sayede vatandaşımızın devlete olan güveni pekiştirilmiştir.
AK Parti olarak milli birlik ve beraberliğimizin ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunmasını en büyük öncelik olarak görmekteyiz. Ülkemizin geleceğini teminat altına almak ve bu terör belasıyla daha uzun yıllar uğraşmak istemiyorsak bu sorunu mutlaka çözmek durumundayız. Bunun için de bu sorunu siyasete alet etmeden, milli bir mesele olarak ele alıp hep birlikte sorumluluk almalı, taşın altına elimizi koymalıyız. Terörle mücadelenin kolay olmadığını, her alanda çok boyutlu, kapsamlı ve topyekûn bir mücadele gerektirdiğini yaşadığımız tecrübelerden biliyoruz. Bu nedenle, Hükûmetimiz terörle mücadelede bütün imkânları seferber etmekte, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkemizin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için her türlü tedbiri almaktadır. Jandarma Genel Komutanlığımıza 2016 yılı için 8 milyar 276 milyon 881 bin Türk lirası, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ise 21 milyar 140 milyon 638 bin Türk lirası tahsis öngörülmüştür. Güvenlik güçlerimizin görev alanında bulunan hizmetleri yerine getirirken ayrılmış olan bu ödenekleri en tasarruflu ve hizmete en uygun biçimde kullanılması yönünde her türlü gayreti göstereceklerine inanıyorum."