Borç batağındayız

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ genelinde ödenemeyen kredi ve kredi kartı borcunun 11 milyon 654 bin liraya ulaştığını söyledi.

GÜNDEM 1.03.2016 15:43:00 0
Borç batağındayız

Köprülü, "Bankalardan aldığı kredileri ödeyemeyen vatandaş için bıçak kemiğe dayanmış durumda. Tekirdağ ilinde ödenmeyen kredi ve kredi kartları borç tutarı krizin boyutlarını gözler önüne serdi.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 2015 yılı Aralık ayı verilerine göre, Tekirdağ’da ödenemeyen taşıt kredileri 2 milyon 326 bin lira, konut kredileri  9 milyon 328 bin liraya ulaştı. Takipteki diğer tüketici kredileri ise toplamda 130 milyon 426 bin lira olurken, kredi kartlarındaki rakam ise 724 milyon 38 bin lira oldu."dedi.

SESSİZ BİR KRİZ YAŞANIYOR
Ödenemeyen kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını soru önergesiyle daha önce Meclis gündemine taşıyan ve Maliye Bakanı tarafından verilen yanıtın yetersiz olduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun resmi olarak açıklama yapmaktan kaçındığını, faiz ve borç batağında boğulan halkın içinde bulunduğu durumun kurum tarafından gizlenmeye çalışıldığını belirtti.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun hiç de iç açıcı olmadığını vurgulayan Köprülü, “Ülkede adeta sessiz bir ekonomik kriz yaşanıyor. Gazete ve televizyon haberlerine baktığınızda yandaş basın ülkede her şey yolundaymış gibi haber yapıyor. Gerçekler ise çok daha farklı” diye konuştu.