Altın kızlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Denizli'de düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwando Batı Grubu yarı final müsabakalarında Tekirdağ Anadolu Yıldızları Taekwando takımı birinci oldu.

GÜNDEM 1.03.2016 14:23:00 0
Altın kızlar

Takımın sporcuları Nurullah Narin  Orta Okulu 8. Sınıf öğrencileri Milli Sporcu Kübra Kepenek 6. Sınıf öğrencisi kardeşi Senanur Kepenek ve yine 8. Sınıf öğrencisi Işıl Zafer, Antrenörleri Bilal Güzel ve Okul Müdürü Musa Dinç, Çerkezköy Belediye başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

HEDEFİMİZE ULAŞTIK
Denizli’deki müsabakalarda  da büyük başarı elde ederek Tekirdağ ekibi olarak hedeflerine ulaştıklarını belirten Tekirdağ Anadolu Yıldızları Taekwando Antrenörü Bilal Güzel,
"Önümüzdeki haftada Mersin’e gideceğiz .inşallah Mersin’de de başarılı olacağız ve madalyalar alacağız. Hedefimiz de bu.”dedi.
3 ALTIN,1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ MADALYA
Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli’deki müsabakalarda Tekirdağ ekibi olarak 29 kiloda Sena Nur Kepenek,37 kiloda Kübra Kepenek ve 41 kiloda Işıl Zafer kilolarında birinci olarak altın madalya kazandılar.55 kiloda  ikinci olan Sena Bavuş gümüş madalya  elde ederken,  59 kiloda da üçüncü olan Eda Zafer de bronz madalya kazandı.Oldukça güçlü rakiplerle mücadele eden sporcularımızın bu başarısı müsabakaya katılan izleyiciler tarafından da ilgiyle izlenmesi bizleri çok mutlu etti.Batı,doğu,kuzey ve güney gruplarında ilk üçe giren 12 il önümüzdeki hafta sonunda Mersin’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılacak ve yine bu müsabakaların favorisi yine Tekirdağ ekibimizdir.”diye konuştu.
YÜZÜNÜZÜN AKIYLA ÇIKTINIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Bu şampiyonadan da yüzünüzün akı ile çıktınız.Sizler her şampiyonada göstermiş olduğunuz üstün başarı ilçemizde ve bölgemizde sporun kalkınması yönünde de öncü olmaktadır. Sizlerin başarısı spora olan ilgiyi de devamlı arttırmakta olduğunu düşünüyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak biz her zaman sizlerin yanınızdayız. Ben inanıyorum ki  katılacağınız diğer şampiyonalarda olsun Avrupa'da olsun ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalyalar kazanacaksınız. Sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyor,sizinle gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızda olduğumu da bilmenizi istiyor ve elimizden ne gelirse sizlere katkı ve desteğimiz devam edecektir.İnşallah Mersin’den de Türkiye Şampiyonu olarak döneceğinize inancım tamdır.”dedi.
KİLOLARINDA DERECE ALAN SPORCULAR
29 Kiloda bayan

  1. Sena Nur Kepenek-teeekkkirdağ,2.fatma Nur Aşçı Bilecik,3. Şeyma Nur Biçer Kocaeli,4. Buse Nur Yılmaz Bursa.
  2. 37 Kilo’dabayan
  3. 1. Kübra Kepenek-Tekirdağ,2. Zehra Altun İstanbul,3.Aysu Aldemir Bilecik,4. Gökçe Göğebakan Çanakkale,
  4. 41 Kiloda Bayan
  5. 1.Işıl Zafer Tekirdağ,2.Seher Şen  İstanbul,3. Nurgül Olcay Manisa,4. Hande Akyol, İstanbul,

55 KİLO BAYAN

  1. Huriye Nur Ergin İstanbul,2. Sena Nur bavuş Tekirdağ,3. Damla karakul İzmir,4. Zila Ergül  Bursa.

59 KİLO BAYAN

  1. Berra Nur Çiftçi İstanbul, 2. Ceren tuna Bilecik,3. Eda Zafer Tekirdağ.4. Helin Biçer İzmir.

Oldukça zevkli ve bir o kadarda heyecanlı  ve kıran kırana geçen müsabakalarda güçlü rakiplerini saf dışı bırakarak 3 altın bir gümüş ve bir bronz madalya kazanarak takım halinde birinciği kazandık.Küpra dışındaki spğrocu kızlarımızında toplamda üç şampiyonada birincilik elde ettikleri takdirde Milli sporcu olarak Avrupa Şampiyonasında katılmaya hak kazanacaklardır. Hedefimiz Milli sporcu sayımızı yükseltmek.Bu da sizlerin destekleri sayesinde olacaktır. “şeklinde konuştu.