Belediye Alzheimer hastaları için bakımevi yapacak

Süleymanpaşa Belediyesi, Altınova Mahallesi'ndeki kenti arazisine Alzheimer Gündüz Bakımevi ve yanına ise yoksul ve çalışan ailelerin çocuklarının bakılacağı kreş yapmak için çalışmalara baÅ?

GÜNDEM 1.03.2016 13:50:00 0
Belediye Alzheimer hastaları için bakımevi yapacak

Altınova Mahallesi'ndeki halk buluşmasına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte giden Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, burada mahalleye yapılacak olan Alzheimer Gündüz Bakımevi ile Kreş yapımıyla ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Süleymanpaşa Belediyesi olarak Alzheimer Gündüz Bakımevi yapmak istediklerini belirten Güral, "Bu konuda çeşitli örnekleri incelemiştik. Maalesef çağımızın hastalığı ve hepimizin başına gelebilir. Özellikle hastalığa yakalananların yakınları için zor bir evre. Ama onlarda bizim büyüklerimiz, yaşlılarımız. Tıpkı çocukların gündüz kreşe gidip geldikleri gibi Alzheimer hastalarını da haftanın birkaç günü bile olsa ailelerinden alıp onların mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri, yaşıtları ile günlerini geçirebilecekleri, hobilerini gerçekleştirebilecekleri bir mekan yapmak istiyoruz. Bunun içinde Altınova Mahallemizde yer bulundu. Hatta yanına bir de kreş yapmayı düşünüyoruz. Bebeklerimizle büyüklerimiz aynı bahçe içinde olabilsin istiyoruz.” dedi.
DOKTOR GÖZETİMİNDE OLACAK
Alzheimer Bakımevi'nde bir hekim, hemşire ve hasta bakıcının devamlı olarak bulacağını belirten Güral, "Süleymanpaşa Belediyesi’nin servisi ile yaşlılarımızın evlerinden alınıp getirildiği, öğle yemeklerini ve ikindi kahvaltılarını birlikte yapabildikleri, akşam olunca da tıpkı çocuklarımıza yaptığımız gibi evlerine gönderdiğimiz bir yer olacak. Doktor gözetiminde olacaklar. Birkaç haftalık periyotlar halinde Alzheimer hastası yakınlarına bilgilendirme ya da psikolojik destek toplantıları yapılacak. Kreş ise, daha çok yoksul ve çalışan ailelerin çocuklarına öncelik vermemiz gerekiyor. Onlarla ilgili seçimleri ilgili yaş grubu eğitimcileri ile görüşerek karar vereceğiz. Kreş kurma fikrimizin temel amacı özel kreşlere çocuklarını gönderemeyen ailelere destek olmaktır.” ifadelerini kulandı.