1911 dolu dizgin

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in 19'uncu haftasında deplasmanda Şarköyspor'a konuk olan 1911 Çerkezköyspor, sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.

GÜNDEM 29.02.2016 14:24:00 0
1911 dolu dizgin

Şarköy Şehir Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Şarköyspor, “Tezcan, Nazmi, Özgen, Sedat, Kadir, Hakan, Gökhan, Devran, Emrah, Mert ve Egemen” ilk on biri ile başlarken; 1911 Çerkezköyspor ise “Sedat, Göksel, İsmail, Emre, Hayrettin, Selçuk, Tezcan, Oğuz, Metin, Hakan ve Deniz” kadrosuyla sahaya çıktı. Maça 1911 Çerkezköyspor’un santra vuruşu ile başlandı. Maç öncesi kenetlenen 1911 Çerkezköysporlu futbolcular, adeta gösterdikleri birlik beraberlikle farklı galibiyetin sinyalini verdiler. Mücadeleye hızlı başlayan taraf 1911 Çerkezköyspor oldu. Konuk ekip maçın 3’üncü dakikasında Deniz’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Rakiplerini bir bir geçen Metin, ceza sahası içinde Deniz’i gördü. Topla buluşan Deniz, kaleciyi de geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı.

GOLLER ART ARDA GELDİ

1911 golü erken bulduğu karşılaşmada ev sahibi takımı kendi sahasına hapsetti. Mücadelenin 14’üncü dakikasında kendi yarı alanında rakipten gelen topu kapan Hakan Tice, hızla rakip alana yöneldi. Tezcan ile duvar pası yapan Hakan Tice, rakip ceza alanına girerek topu takımın golcü ismi Deniz ile buluşturdu. Topu kontrol eden Deniz, şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen 1911 Çerkezköyspor aradığı üçüncü golü Hakan Tice’nin ayağından buldu. Maçın 16’ncı dakikasında Oğuz hızla ilerleyerek pasını Göksel’e çıkardı. Rakiplerini geçerek ceza alanı içine giren Göksel’in pasında kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kalecinin bakışları arasında ağlarla buluşturan Hakan Tice gol sevincini arkadaşlarıyla paylaştı.

1911 TEK KALE OYNADI

Mücadelenin 19’uncu dakikasında rakip ceza alanı dışında yaşanan karambolde Selçuk topa vurmak isterken, defans oyuncuları araya girdi. Defanstan seken topu kontrol eden Deniz’in sert şutunu kaleci Tezcan son anda kornere çeldi. Adeta tek kale oynayan 1911 Çerkezköyspor yakaladığı bariz gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Mücadelenin 25’inci dakikasında gelen topu iyi takip eden Metin hızla ceza alanı içine girerek topu Deniz’e gönderdi. Deniz’in vuruşu bir kez daha ağlarla buluştu fakat gol yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasıyla geçersiz sayıldı. Maçın 28’inci dakikasında Oğuz Kaptan sol kanattan ceza alanı içine şık bir orta yaptı. Defansın uzaklaştırmaya çalıştığı top Deniz’in önüne düştü. Deniz topu Metin ile buluşturdu. Metin’in sert şutunu kaleci Tezcan son anda parmak uçlarıyla kornere çeldi.

ŞARKÖYSPOR OYUNU ÇİRKİNLEŞTİRDİ

Mücadelenin 32’nci dakikasında Hakan Tice sol kanattan hızla rakip alana girerken rakip oyuncu Gökhan, adeta sakatlamak istercesine faul yaptı. Orta hakem pozisyonu avantaja bıraktı. Topla buluşan Metin’in sert şutu kalecinin bakışları arasında ağlarla buluştu. Golü ardından sakatlık geçiren Hakan Tice, büyük bir sinirle kendisini sakatlayan Gökhan’a tepki gösterdi. Bu sırada saha bir anda karıştı. Yaşanan olayın ardından Şarköyspor taraftarı 1911 Çerkezköysporlu futbolculara küfürler yağdırdı. Kısa süreli gerginliğin ardından Şarköysporlu Gökhan ve Hasancan ile 1911 Çerkezköyspor’dan Selçuk ve Hakan sarı kart gördü. Bu dakikadan sonra oyun daha da sertleşti. Mücadelenin 36’ncı dakikasında Metin korner çizgisine inerek güzel bir orta yaptı. Metin’in ortası defans oyuncusuna çarparak üst direkten kornere çıktı. 41’inci dakikada Hakan Tice yerini Gökay’a bıraktı.

İLK YARI SKORU 4-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1911 Çerkezköyspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf yine 1911 Çerkezköyspor oldu. Çerkezköy temsilcisi, geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibi bunaltırken, yakaladığı net gol pozisyonlarını da cömertçe harcadı. 56’ncı dakikada Selçuk yerini Mesut Aytemiz’e bıraktı. Şarköyspor’un maç boyunca yakaladığı en net pozisyon 58’inci dakikada gerçekleşti. Ceza alanı dışında frikik atışı kazanan Şarköyspor’da topun başına geçen Kadir’in sert şutu üst direkten geri döndü. Yaşanan karambolde gelen şutu Sedat uzaklaştırarak takımına rahat bir nefes aldırdı.

ŞARKÖYSPOR 10 KİŞİ KALDI

Maçın 85’inci dakikasında Tezcan kaptığı topla hızla içeri girerek yaptığı ortayı iyi kontrol eden Deniz, rakiplerini geçerek sert bir şut çıkardı. Deniz’in şutu ağlarla buluştu. Golden bir dakika sonra topla Metin’e sert müdahalede bulunan Şarköysporlu Mert ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1911 Çerkezköyspor’un 5-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ