İpsala 'Gaz'lanıyor

Uzun bir süredir Doğalgaza kavuşmayı bekleyen Edirne'nin Yunanistan sınırındaki küçük ilçesi İpsala'da, doğalgaz çalışması başladı.

GÜNDEM 28.02.2016 14:24:00 0
İpsala

8 Ekim 2015 tarihinde EPDK tarafından GAZDAŞ’ın doğalgaz dağıtım hizmet alanı içine dahil edilen İpsala’da altyapı çalışmaları başladı. Doğalgaz çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törene İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman,GAZDAŞ Trakya Bölgesi Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan GAZDAŞ Trakya Bölgesi Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir, 400 bin noktaya doğalgaz dağıtım hizmetinin sunulabileceği Trakya bölgesinde 2006’den bu yana dağıtım hizmeti sunduklarını, bu hizmeti İpsala’ya da taşıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İpsala’nın 8 Ekim 2015 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından GAZDAŞ’ın doğalgaz dağıtım hizmet alanı içine dahil edildiğini hatırlatan Pekdemir “Diğer enerji kaynakları ile karşılaştırıldığında hem daha ekonomik, hem de çevre dostu bir yakıt olan doğalgazın tüm Trakyalı vatandaşlarımıza ulaştırılabilmesi için yatırımlarımızı son hızla sürdürüyoruz. İpsala sınırları dahilindeki anayolun yenilenmesi kararının alınmış olması, GAZDAŞ olarak İpsala’ya sunacağımız doğal gaz hizmeti için yürüteceğimiz altyapı çalışmalarını hızlandırabilmemiz açısından İpsala şehri için kolaylık sağlayacaktır. Bu durumun ortaya çıkmasını sağlayan İpsala Belediyesi ile GAZDAŞ arasındaki işbirliğinin başlangıcından duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isteriz”dedi.
Ardından doğalgaz alt yapı çalışması için ilk kazma vuruldu ve ekipler çalışmalara başladı.