Siyasilerden ÇTSO'ya 'Kırmızı kart'

Siyasi arenada birbirlerine rakip olan Türkiye'nin 3 büyük partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı, Kapaklı'ya okul yapmadığı için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yönetimini eleştirdi.

GÜNDEM 25.02.2016 15:59:00 0
Siyasilerden ÇTSO

Çerkezköy Kaymakamlığının girişimleriyle hayata geçirilecek olan Ambardere mevkiindeki Eğitim Kampüsü'ne, ÇTSO tarafından maliyetin yüzde 51'i karşılığında Sosyal Bilimler Lisesi yapma kararı, geçtiğimiz 16 Şubattaki ÇTSO Meclisi'nde karara bağlandı.

KTSO KURULSUN
AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ile ilçe yönetimleri bir araya geldi ve ÇTSO'yu Kapaklı'ya okul yapmadığı için eleştiren açıklamalarda bulundu. 3 parti ilçe başkanının yaptığı ortak açıklamada, ÇTSO’nun yalnızca Çerkezköy’den değil, Kapaklı ve Saray ilçelerinden de üyelerin bulunduğu belirtildi. Çerkezköy’e ikinci okulu yapacak olan Oda’nın, Kapaklı’da benzer bir yatırım gerçekleştirmemesine tepki koyulan ortak açıklamada, şunlara yer verildi: "Bizler siyasi parti temsilcileri olarak başta Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya bu yatırımların kapaklı sınırları içersinde yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasına davet ediyoruz. Bizlerde her zaman bu konunun takipçisi olacağız. Gerekirse ÇTSO’dan ayrılarak Kapaklı merkezli bir KTSO (Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası) kurulması için başta üyelere, Kaymakam’a ve Belediye Başkanına görevler düşmektedir. Bizler ayrımcılıktan yana değil, birlikte hareket etmenin ve adil bir paylaşımın olmasından yana olduğumuzu da özellikle bilinmesini istiyoruz” dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Kapaklı'ya okul yapmamasını eleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ile ilçe yönetimleri, İnönü Mahallesi’ndeki Küçük Yaylalılar Derneği'nde bir araya geldi ve ÇTSO'yu eleştiren ortak açıklamada bulundular.

RAKİPLER BİR ARADA
Birbirlerine rakip olan 3 siyasi partinin ilçe başkanları, ilk kez bir araya geldi ve ortak bir açıklamaya imza attı. Ortak açıklamada şunlara yer verildi: "17 Şubat tarihinde Çerkezköy yerel basınında çıkan haberler bizleri bir yandan sevindirdi, bir yandan da üzdü.ÇTSO Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da 3 binin üzerinde üyesi bulunan Türkiye ekonomisinde söz sahibi olan bir kuruluştur ve ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarının temsilciliğini yapan büyük bir örgüttür. ÇTSO her zaman bölgede adından bahsettiren bir kuruluş olmuştur. Bunların örneği ÇTSO Anadolu Lisesi yaptırmış, Saray'da okullara da yardımlarda bulunmuştur. Ancak çıkan haberler bizleri üzmüştür. Çerkezköy'e ikinci okul yapılması düşünülen okulun Kapaklı sınırları içerisinde yapılmaması düşündürücüdür. 506 üyesi bulunan Oda’nın başkanlığını Kapaklı üyelerinin desteği sayesinde kazanan Süleyman Kozuva’nın böyle pozitif ayrımcılık yapması bizleri derinden üzmüştür. Bu yönetime destek veren 506 üye de konuya duyarsız kaldığı için vebal altındadır.
KTSO KURULSUN
Bizler siyasi parti temsilcileri olarak başta Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya bu yatırımların Kapaklı sınırları içersinde yapılması için gerekli girişimlerin yapılmasına davet ediyoruz. Bizlerde her zaman bu konunun takipçisi olacağız. Gerekirse ÇTSO’dan ayrılarak Kapaklı merkezli bir KTSO (Kapaklı Ticaret ve Sanayi Odası) kurulması için başta üyelere, Kaymakam’a ve Belediye Başkanına görevler düşmektedir. Bizler ayrımcılıktan yana değil, birlikte hareket etmenin ve adil bir paylaşımın olmasından yana olduğumuzu da özellikle bilinmesini istiyoruz”