Tiyatro oyununda madde bağımlılığına dikkat çekildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kapaklı'da eğitim ve öğretim gören lise öğrencilerine 'Sardunya Çiçekleri' adlı tiyatro oyunuyla buluşturdu. Oyunda, madde bağımlı

GÜNDEM 23.02.2016 15:29:00 0
Tiyatro oyununda madde bağımlılığına dikkat çekildi

Kapaklı’da eğitim öğretim gören 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerini geçtiğimiz hafta Savaş Çiçekleri adlı tiyatro oyunuyla buluşturan ÇOSB Müdürlüğü, son olarak da madde bağımlılığına dikkat çeken  ‘Sardunya Çiçekleri’ isimli oyunun sahnelenmesine öncülük etti. ÇOSB Konferans Salonunda sahnelenen oyunu ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce ile birlikte çok sayıda öğrenci izledi.
Toplumsal yanı ağır basan ve Elçin Gürler'in yazdığı Sardunya Çiçekleri adlı oyunun yönetmenliğini ise Ayşen İnci üstlendi. Oyunda Yasemin Tunca, Koray Kadirağa, İzzet Civril, Gözde Gülbay, Gizem Genç ve Onur Bilge rol aldı
MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILIYOR
Oyunda, çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey’in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet ise kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadır. Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim’in planına babasının genç eşi Nimet de dahil olunca orta halli bu ailenin fertleri kendilerini beklemedikleri olayların içinde bulur. Bağımlılığın normalleştiği, neredeyse lise çağlarına kadar kolay ulaşılabilir olduğu günümüz dünyasında “Sardunya Çiçekleri” oyunu, bunu bir aile merceğinde incelemektedir. Oyunda, gerçek mutluluğun ve bir çatı altında aile olmanın zorluğu güncel bir dil ile işlendi.
Oyun, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.Oyunun ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, oyunculara çiçek takdim etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ