Yeni hoca yeni umut

Tekirdağ Süper Amatör Lig ekiplerinden 1911 Çerkezköyspor, 17'nci haftada oynanan Çorlu Gençlerbirliğispor karşılaşmasında aldığı 6-1'lik mağlubiyetin ardından Teknikdirektör Sefer Ekiz

GÜNDEM 17.02.2016 18:15:00 0
Yeni hoca yeni umut

Hemen yeni bir hoca arayışına giren kulüp, başarılı teknik adam Vasıf Aksaka ile anlaştı. Mustafa Uğraş Stadı’nda ilk kez takımla idmana çıkan tecrübeli teknik adam, “Yıldız oyuncu maç kazandırır, takım oyunu şampiyonluk kazandırır” diyerek, takım oyununa verdiği öneme dikkat çekti.

VASIF AKSAKA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ve ilk mağlubiyetini de hafta sonu Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında alan 1911 Çerkezköyspor, 6-1’lik hezimetin ardından takımın genç teknik direktörü Sefer Ekizoğlu ile yollarını ayırmıştı. Hemen yeni hoca arayışına başlayan 1911 Çerkezköyspor, en son Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Samsun Bafraspor takımını çalıştıran Vasıf Aksaka ile anlaştı.

TAKIMI İYİ ANALİZ ETTİM

Yeni takımı ile ilk idmanına çıkan Vasıf Aksaka, idman öncesinde basın mensuplarına iddialı açıklamalarda bulundu. 1911 Çerkezköyspor takımının birçok maçını izlediğini kaydeden Vasıf Aksaka, “Çorlu Gençlerbirliğispor karşılaşmasını da izledim. 1911’i yakından analiz etme imkanım oldu. Maç sonrası kulüp yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerin ardından da anlaşma sağladık. Her iki tarafa da hayırlı olsun” diye konuştu.

TEK HEDEFİM VAR O DA ŞAMPİYONLUK

Yönetimle anlaştıktan sonra futbolcularla yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptığını kaydeden Aksaka, Çorlu Gençlerbirliğispor karşısında alınan 6-1’lik mağlubiyetin nedenlerini de şöyle sıraladı: “Ana sıkıntı oyunun boyunun 70-80 metre kadar uzun olmasıydı. Aslında olması gereken mesafe 45-50 metredir. Her şeyden önemlisi oyun disiplini yoktu. Hatta rakip 10 gol atabilirdi. Stoperlerin pozisyon alma hataları vardı. Artık hepsi geride kaldı. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız. Hırslı bir insanım ve hedefim de kesinlikle şampiyonluktur” ifadelerini kullandı.

EMRE’DEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM

Her maçı final havasında oynayacaklarını kaydeden Vasıf Aksaka, “Takımın eksikliklerini çok iyi biliyorum. Adam gibi çalışacağız. Sahada mücadele eden, yardımlaşan, takım savunmasını iyi yapan bir takım olacağız. Bizleri izlemeye gelen taraftarlarımız da izleyecekleri oyundan zevk alacaklar” dedi. Haftalardır forma şansı bulamayan takımın yeni transferlerinden Emre Morgil’in durumu hakkında da bilgi veren Aksaka, “Emre’nin Atletico Madrid maçını izledim. Onun gibi bir oyuncunun forma giymemesi için hiçbir neden yok. Ben ondan çok şey bekliyorum” dedi.

SİZLERE GÜVENİYORUM

Basın açıklamasının ardından oyuncularla bir araya gelen yeni Aksaka, “Sizlere çok güveniyorum. Unutmayın ki yıldız oyuncu maç kazandırır, takım oyunu ise şampiyonluk kazandırır. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben saha kenarında oturup maç izlemem. Saha kenarında sizler kadar terlerim. Bunu göreceksiniz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kendinizi, ailenizi ve sizlere destek verenleri üzmeye hakkınız yok. Başarının getirdiği şampiyonluktansa, arkadaşlığın getirdiği şampiyonluğu istiyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ