Davutoğlu'ndan anayasa çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu,tüm siyasi partileri masaya dönmeye ve çalışmalara devam etmeye çağırdı. Anayasa uzlaşma komisyonu üçüncü toplantıda dağıldı ve CHP masadan kalktı. Davutoğlu, CHP'

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 17.02.2016 13:05:00 0
Davutoğlu

Anayasa görüşmelerinde ön şart sunulmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Şu konu masada olsun ya da olmasın demedik. Bu nedenle dünkü gelişmeden sonra yaptığımız değerlendirmeyle bu çalışmaların devamı mahiyetinde AK Parti olarak ekibimizle birlikte komisyonda yer almaya devam edeceğimizi ifade ettik" dedi.

Özgürlükçü ve sivil bir anayasanın demokrasi için önemine işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı yönünde çağrıda bulunuyorum ve ön şart olmaksızın her konunun konuşulabileceği bir çerçeveyi masada tutmamız gerektiğini ifade ediyorum. Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum.Bir masa etrafında her türlü siyasi bir fikri tartışmak ve uzlaşı ile bir anayasayı siyasi ve sosyal hayatımıza kazandırmak hepimizin görevi. Yeni anayasa için ön şart öne sürmeden gayret göstermeliyiz. Türkiye'de her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeliyiz."