ÇTSO'dan okul müjdesi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, Asım Yavuzarslan başkanlığında yapıldı. Toplantıya ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu

GÜNDEM 16.02.2016 19:15:00 0
ÇTSO

Gündem dışı konuşmaların ardından,gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesinde Ocak ayı gelir-gider ve banka cetvelleri görüşüldü. Bu madde hakkında meclis üyelerini bilgilendiren ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Ocak ayı toplam gelirimiz 140 bin 163 lira, toplam giderimiz ise 182 bin 129 lira’dır. Odamızın kasasında 392 lira, bankalardaki hesaplarında ise 1 milyon 423 bin 708 lira’sı bulunmaktadır. Mizanda da 7 milyon 55 bin 845 lira ile denklik sağlanmıştır” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.

EĞİTİM KAMPÜSÜNE LİSE
Meclis toplantısında, Ambardere mevkiindeki Çerkezköy Kaymakamlığının girişimleriyle hayata geçirilecek olan Eğitim Kampüsü'ne ÇTSO tarafından olarak okul yaptırılması görüşüldü. ÇTSO Başkanvekili İsmail Akın, “Bildiğiniz üzere Ambardere Mevkii’nde Eğitim Kampüsü alanı oluşturuldu. Geçtiğimiz haftalarda da buraya Ahmet-Seval Çetin çifti Fen Lisesi yapımı için protokol imzaladı. Bizden de taşın altına elimizi koymamızı istediler. Biz de Fen Lisesi’nin hemen yanına bir Sosyal Bilimler Lisesi yaptırmaya karar verdik. 6 bin metrekare olması planlanan okulun yaklaşık maliyeti 6-6,5 milyon lira civarında. Fakat biz esnaflığımızı yaptık ve maliyetin yüzde 51’i karşılığında okulun isim hakkını satın aldık. Kalan kısmın devlet karşılayacak. Biz buraya Meslek Lisesi yaptırmak istemiştik, fakat belli bir plana göre hareket ettiklerini söylediler. Fen Lisesi’nin yanında Sosyal Bilimler Lisesi planlandığı için bizden bu okulu yapmamızı istediler. İlçemizde yılda 3 bin öğrenci artışı var. Odamızın ihtiyatlar hesabında 1 milyon 190 bin lira, Muhtelif Yardımlar hesabında 80 bin lira ve Konferans Salonu tadilatı için de ayrılmış 200 bin lira’sı var. Bu paraları okul yapımı için kullanmayı planlıyoruz” dedi.
MUHALİFTEN TEBRİK
Meclisin muhalif ismi olarak bilinen Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz ise, bu karadan dolayı oda yönetimini tebrik etti. Yılmaz, "İlk defa hayırlı bir işe imza atıyorsunuz. Fakat benim bir önerim var. Odamız, son iki senede yurt dışı gezileri ve fuarlarına yaklaşık 600 bin lira harcadı. Bunları iptal edersek ciddi tasarruflar yapabilir. Görev süremiz içinde de okulun tüm maliyetini karşılayabiliriz. Yurt dışı gezilerine gidecekler de kendi ceplerinden ödeyerek gitsinler” dedi.
OKUL YAPMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİL
Okul yapımı ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Hacı Mehmet Erdoğan, oda olarak Türkiye Cumhuriyeti’nden büyük olmadıklarını belirterek, “Ben okul yapımına karşı değilim. Fakat biz üyelere kaliteli hizmet için çaba gösterelim. Okul yapmak bizim işimiz değil. Okulu devlet yapsın. Biz sanayiciler olarak laboratuar giderleri için milyonlar harcıyoruz. Okul yapımı yerine bölgeye böyle bir tesis kazandırılması daha faydalı olur.Bunun yanında tasarruf yapacaksak da yapalım. Yurt dışına gidenler kendi masraflarını kendileri ödesinler. Bu konuda Rahmi Bey’e katılıyorum” diye konuştu.
TEK KURUŞ YARDIM GELMİYOR
Ardından söz alan Rahmi Yılmaz ise, Her yıl ilçe nüfusunun yüzde 8 oranında arttığını belirterek, “Özellikle parasını Çerkezköy’den kazanıp İstanbul’a giden sanayiciler başta olmak üzere, bu şehre karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Her şeyi devlet’ten beklememek gerekir. Devlet bize yol yapıyor, elektrik, doğalgaz, su getiriyor” dedi. Yılmaz’ın bu sözlerine Hacı Mehmet Erdoğan, “Ben OSB içindeki araziyi kendi paramla aldım. Elektriğimi, suyumu, doğalgazımı kendim getirttim. Yolu bile bize kitlediler. Veliköy OSB yolunu biz yaptırıyoruz. Tek kuruş yardım gelmiyor” dedi. Odanın Eğitim Kampüsü’ne okul yapması oy birliği ile kabul edildi. Toplantı 2015 yılı faaliyet raporunun ibrası ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ