Seçim beyannamem çekmecemde

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatlarını ardından kendi partisi olan CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada yaptıkları ve yapacakları çalıÅ

GÜNDEM 16.02.2016 14:54:00 0
Seçim beyannamem çekmecemde

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  ilçenin sorunları ve merkezi idareden beklentileri ile ilgili yaptığı AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları ziyaretinin ardından kendi partisi olan CHP'yi de ziyaret ederek çalışmalarını ve yapılması planlanan projelerini anlattı.

Burada yaptığı açıklamada seçim beyannamesinin çekmecesinde durduğunu belirten Akay, "Görev sürem sonuna kadar tüm vaatlerimizi yerine getirmeye çalışacağız."dedi.

CHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Akay'ı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve diğer partililer karşıladı. Daha önce AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatlarını ziyaret ettiğini belirten Akay, bu ziyaretlerde çalışmalarını anlattıklarını,beklentilerini dinlediklerini ve gerekli notları aldıklarını söyledi.

TRENDEN OLDUK
Burada 15 Şubat tarihi itibariyle TCDD tarafından durdurulan Çerkezköy-Kapıkule-Uzunköprü tren  seferlerine de değinen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy’ün devlet yatırımlarından gereken payı alamadığını belirterek, “Bu yatırımların en başında TCDD konusu var. Uzun yıllardır devam eden çalışmalar bir türlü tamamlanamadı. Biz hızlı tren beklerken, normal trenden olduk. Vatandaş bu durumun sorumlusu olarak Çerkezköy Belediyesi’ni görüyor. Biz bunu yadırgamıyoruz. Çünkü Çerkezköy’ün hakkını hukukunu koruyacağımıza dair söz verdik. Vatandaşın sözcüsü olarak bu sıkıntıları dile getirmemiz gerekiyor” dedi.
HASTANENİN AÇILMASINI İSTİYORUZ
6 Mart 2014 tarihinde temeli atılan ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen açılmayan ve gelecek Nisan'da açılması planlanan yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne de değinen Akay, “Birçok farklı tarih verdiler. Fakat hastane hala tamamlanamadı. Şimdi yeniden 23 Nisan diyorlar. Biz Çerkezköy halkı adına, bu hastanenin bir an evvel tamamlanıp faaliyete geçmesini istiyoruz."dedi. Çerkezköy nüfusunun her geçen gün hızla artığına vurgu yapan Akay, “Ülkemizde 4-5 bin nüfuslu ilçeler var. Çerkezköy’ün nüfusu sadece 2015 yılında 10 bin kişi arttı. Dolayısıyla, ihtiyaçlarımızın her yıl ne kadar arttığı da bu şekilde gözler önüne serilebilir. Elektrik alt yapı çalışmaları eksiğimiz var. Halkımız, elektrik kesintilerinde de ilk olarak Belediyeyi arıyor. Bizim bu konuyla ilgili sorumluluğumuz yok ama vatandaş bize hesap sormakta haklı. Biz halkın hakkını savunmakla yükümlüyüz. TREDAŞ’a alt yapı çalışmalarını neden yapmadıklarını sorduk. Bize özelleştirme döneminde 3-4 yıl yatırım yapamadıklarını, dolayısıyla bunun sıkıntılarını yaşadıklarını söylüyorlar” dedi.
KENDİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİ ELEŞTİRDİM
Çerkezköy’ün menfaatleri için her şeyi yapacağını sözlerine ekleyen Akay, “Yeri geldi kendi Büyükşehir Belediyemi eleştirdim. Sırf Çerkezköy hak ettiğini alsın diye. Çerkezköy adına katkı sağlayan herkese kucak açmaya da hazırız."dedi. Yaklaşık 2 yıldır görevde olduğunu belirten Akay, “Büyükşehir Yasası kapsamında yeni bir yapılanmanın zorluklarını yaşadık. Vatandaş Büyükşehir yapılanmasından hiçbir şey anlamadı. Her defasında Büyükşehir Yasası’nın getirdiği sıkıntıları gördü. Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum. Fakat biz bir önceki yönetimden Belediyeyi ciddi bir borç yükü ile devraldık. Kızılpınar ve Veliköy’ü Çerkezköy’e adapte ettik. Borçlarımızı yapılandırdık. Görev süremiz boyunca borcumuzun tamamını ödeyemeyeceğiz. Yapılandırma 2020 tarihine kadar sürüyor. Her ay 700 bin Lira’dan fazla borç ödüyoruz. Bu az bir rakam değil. İki ayda bir kapalı spor salonu yapılır bu paralarla. Gelirlerimiz de yüzde 35 oranında azaldı. Kızılpınar Belediyesi’ni onlarca haciz dosyasıyla devraldık. Tüm bunlara rağmen yatırım yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SEÇİM BEYANNAMEM ÇEKMECEMDE
Seçim beyannamesinin çekmecesinde durduğunu belirten Akay, "Görev sürem sonuna kadar tüm vaatlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Çerkezköy’ün hakkını almak için zaman zaman hırçınlaşıyoruz. Fakat ne yapıyorsak Çerkezköy için yapıyoruz” dedi.
Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ