Plastik ve kauçuk sektörünün sorunları görüşüldü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 7.Meslek Komitesi üyesi olan ve plastik, kauçuk sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sektörün sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmek amacıyla bir araya ge

GÜNDEM 16.02.2016 14:05:00 0
Plastik ve kauçuk sektörünün sorunları görüşüldü

ÇTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve firmaların sorunlara yönelik çözüm önerileri ve geliştirilmek istenen proje fikirlerinin görüşüldüğü toplantıya, Armasan Ambalaj, Derby Konveyör Bant, Ersan Ambalaj, Jefleks Plastik, Nota Plastik, Semka Plastik Senapa Stampa, Mesutpen ve Çukuryurtpen firmalarının yetkilileri katıldı.Burada firmalar, firmalar ÇTSO’dan beklentilerini de oda yetkililerine iletti.

Toplantıda öne çıkan noktalar, eleman istihdamı ve birlikte hareket edilmesi durumunda daha rahat çözülebilecek sorunlar oldu. Toplantı esnasında yaşanılan sorunların çözümlerine yönelik düşüncelerini dile getiren firma yetkilileri, bünyelerindeki personelin devamlılığı açısından, firmaların kendini yenilemesi ve geliştirmesi konusunda fikir birliğine vardı. Sektördeki bazı sorunların, ortak hareket edildiği takdirde çözülebileceği noktasında da hemfikir olan firma yetkilileri, sektörlerine yönelik derneklerden daha fazla yararlanılabileceğini ifade etti.
ÜNİVERSİTE VE MESLEK LİSELERİ İLE İRTİBAT GÜÇLENMELİ
Firma yetkilileri ayrıca, ihracata yönelik çalışmaların daha da artması gerektiğini belirtirken, üniversiteler ve meslek liseleri ile irtibatın daha güçlü olması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda ayrıca, Namık Kemal Üniversitesi’nde Polimer Mühendisliği ile ilgili bir bölümün açılması için çalışma yapılabileceği üzerinde de konuşuldu.