Böyle güzel insanlarda var

Malkara'da, 30 yaşındaki Fatih Özbay, bir yolcu otobüsünden düştüğü belirlenen çantaları ve içerisindeki 6 altın bileziği sahiplerinin bulunması için jandarma ekiplerine teslim etti.

GÜNDEM 15.02.2016 13:06:00 0
Böyle güzel insanlarda var

İstanbul’dan aldığı yolcuları Çanakkale’ye götürmek için yola çıkan yolcu otobüsü, Malkara'nın Yenice Mahallesinde yolcu indirdi. İddiaya göre burada bagajdaki çanta yanlışlıkla yere düştü. Çantanın düştüğü fark edilmeyince otobüs yoluna devam etti.

Yenice Mahallesi’nde oturan Fatih Özbay ise evine gitmek isterken yol kenarında çantaları gördü. Kime ait olduklarını öğrenmek için çantaları açan Özbay içerisinde 6 tane altın bilezik görünce çantaları jandarma ekiplerine giderek teslim etti. Jandarma ekiplerince yapılan inceleme sonucu, çantaların İstanbul’dan Çanakkale’ye giden bir aileye ait olduğu belirlendi. Jandarmanın irtibat kurduğu aile dün gece Malkara’ya gelerek çantaları teslim aldı.
Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Özbay, “Yol kenarında çanta görünce ne olduğuna baktım ve içerisinde altınlar görünce jandarmaya teslim. Çantalar başka bir yolcunun valizlerini çıkarırken düşmüş ve fark edilmemiş. Onlarda son durakta çanta aramışlar. Daha sonra jandarma çantaların sahiplerini bulup teslim etti” dedi.