İşçileri Yargıtay'da haklı buldu

Karağaç Belediyesi'nin kapanmasıyla birlikte Kapaklı Belediyesi'nin, taşeron firma adına çalıştıkları gerekçesi ile işten çıkardığı işçiler uzun süredir verdikleri hukuk mücad

GÜNDEM 12.02.2016 14:48:00 0
İşçileri Yargıtay

Kapaklı Belediyesi ve taşeron işçiler arasındaki dava, Çerkezköy Adalet Sarayı’ndaki mahkemede geçen yıl görülmüştü. Kısa sürede neticelenen mahkemede, Hakim Yasin Bostan, taşeron işçileri haklı buldu. Taşeron işçiler Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, mahkeme kararıyla 8 aylık brüt maaş almaya ve kadrolu olarak işlerine geri dönmeye hak kazanmıştı.

YARGITAY’DA ONAYLADI

Yerel mahkemenin sona ermesinin ardından karar Yargıtay’a gönderildi. Kapaklı Belediyesi’nin itirazlarına rağmen Yargıtay yerel mahkemeden çıkan kararı onaylayarak, işçiler bir kez daha haklı bulundu. Bu ay içerisinde kesinleşen kararın ardından işçiler, işe geri dönebilmek için noter aracılığı ile mahkeme kararını Kapaklı Belediyesi’ne bildirdi.

BİR AY İÇERİSİNDE İŞE ALACAĞIM DEMİŞTİ

Kapaklı Belediyesi’ne karşı verdikleri hukuki mücadeleden zaferle ayrılan Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, şimdi işe geri dönmeyi ve bugüne kadar alamadıkları maaş ve diğer haklarını almayı bekliyor. Yargıtay’ın onama kararının ardından işçilerden Hayrettin Kemaloğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kendilerine Yargıtay’ın da kararı haklı bulması halinde işe geri alacağı sözü verdiğini söyledi. Kemaloğlu, “Başkan bize mahkemeyi kazanın işe geri alacağım demişti. İşe geri dönmeyi bekliyoruz.”dedi. Kapaklı Belediyesi’nin bir ay içerisinde mahkeme kararını uygulaması bekleniyor.