Büyükşehir dördüncü okulun temelini Muratlı'da attı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesinde Süleymanpaşa, Kapaklı ve Ergene'den sonra 4'ncü okulun temeli Muratlı ilçesinde atıldı.

GÜNDEM 12.02.2016 14:07:00 0
Büyükşehir dördüncü okulun temelini Muratlı

Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı okullardan dördüncüsünün temeli atıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Muratlı Kaymakam Vekili Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan,  Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Daire Başkanları ile çok sayıda Muratlı’lı vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler Milli Eğitime verdiği büyük desteklerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Al bayrak ve ekibine teşekkür etti.  

2016 PROGRAMI AYNEN DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak  da törende yaptığı konuşmada, “ Bugün Muratlı’da temelini attğımız  okulda öğrencilerimiz  ebedi önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ün  idealleri doğrultusunda çağdaş demokratik laik eğitim alacaklardır, biz de bununla gurur duyacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz ve verdiğimiz sözler yerine gelmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptık ve 2016 programını hazırladık. Program aynen devam ediyor.”dedi.

DİNİ ALANDA DA HİZMETLERİMİZ VAR

Büyükşehir’in genel hizmetleri çerçevesinde dini alanlarda da hizmetleri olduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti: “Camilerimize ve Kuran Kurslarına da yardım etmeye çalışıyoruz. Tekirdağ genelinde Muratlı ve Şarköy ilçelerimizde cemevi yok. Onların da bütün altyapısını hazırlıyoruz, inşallah onların da 2016 yılında temelini atacağız.”

YENİ AÇILIŞLAR OLACAK

Yeni açılışlarla devam edeceklerini belirten Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi güç ve hizmet olarak özellikle 2016 başından beri bütün sistemleri ile çalışmaya başladı. Şimdi kısa bir zamanda Çerkezköy Kızılpınar’daki okulun temelini atacağız. Gelecek hafta içinde de  kırsal ve şehirli  kesime hizmet verecek asfalt şantiyemizin açılışını yapacağız. Bu yıl  günde 2000 bin ton asfalt üreteceğiz. Biz sadece ve sadece hizmet için geldik. Bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. 11 ilçemizin dokuzunda altyapı çalışması başlattık. Altyapı yapmak belediye başkanları için zor ve risklidir. O riski üzerimize aldık. Bu altyapı çalışmalarımız 1 Temmuz 2017 tarihinde bütün ilçelerimizde bitmiş olacak. Büyük oğlumuz Teski de  yatırımcı bütün gücüyle kırsal kesime ve ilçelere hizmet etmeye devam ediyor. Bütün bu çalışmaların sonunda kazanan Tekirdağ ve halkımız olsun”dedi.

21 Derslikli  Muratlı’daki okul yaklaşık 2 milyon 277 bin liraya mal olacak ve 2016 Ağustos ayında tamamlanacak.