YKK'dan Nurullah Narin'e Z kütüphane

Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane açılışı yapıldı. Açılışı, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı.

GÜNDEM 10.02.2016 18:20:00 0
YKK

Nurullah Narin Ortaokulunda  Çerkezköy’de faaliyet gösteren YKK fabrikası tarafından Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane kuruldu. Dün saat 09.30’da  okulda düzenlenen  törenle kütüphanenin açılışı yapılırken, törene Vali Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren YKK Fabrikası Genel Müdürü Cezmi Baykal, Fabrika Müdürü Hirohisa Saida, Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Doğruyol, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 YKK FABRİKASI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Z Kütüphane’nin Nurullah Narin Ortaokulu için ihtiyaç olduğunu belirterek, Kütüphenenin kurulmasında katkıları nedeniyle YKK Fabrikası Yönetimi’ne teşekkür etti. YKK Fabrikası’nın her dönem eğitime destek verdiğini de ifade eden Kaymakam Kubilay,“YKK Fabrikası daha öncede ilçemizde özel bir eğitim kurumuna laboratuar, Tepe İlköğretim Okulu’na Bilgisayar Laboratuarı, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’na da Bilişim Sınıfı kazandırdı. Şimdi de kendilerinin desteği ile Nurullah Narin Ortaokulu’na kazandırılan Z Kütüphane’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Kütüphanemiz 39 bin TL’ye mal oldu. Z kütüphanesine katkıları nedeniyle YKK fabrikası yönetimine eğitime katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz.”dedi.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ DEVAMLI ARTIYOR

Kaymakam Metin Kubilay Çerkezköy’ün sanayi kenti olması dolayısıyla devamlı nüfusunun da arttığını belirterek, “Çerkezköy’de her yıl öğrenci sayısına yaklaşık 3 binden fazla artış gösteriyor. Bu rakamda eklendiğinde  ilçemizde öğrenci sayımızın her geçen yıl  ne kadar çok artış gösterdiği ortadadır. Artışa bağlı olarak devletin yatırımlarına ek olarak hayırsever ile özel kurum ve kuruşların katkılarını çok önemsiyoruz.”ifadelerini kullandı.

 EĞİTİME DESTEK KONUSUNDA YKK ÖRNEK BİR FİRMA

YKK Fabrikası’nı eğitime verdiği destek nedeniyle örnek bir firma olduğunu da belirten kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’de hem uluslararası hem de ulusal düzeyde önemli firmalar faaliyet gösteriyor. Biz diğer firmaların da eğitime yeterli katkılarını talep ediyor ve bekliyoruz” diye konuştu.  

EĞİTİME DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da, “Bu gün burada güzel ve zenginleştirilmiş bir kütüphanenin açılışını yapıyoruz.Bu güzel kütüphanenin açılışına katkı sağlayan YKK fabrikası yöneticilerine eğitime verdikleri katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.Bu kütüphane ile burada eğitim gören çocuklarımızın bu kütüphaneden en iyi şekilde istifade edeceklerine de inanıyorum.Hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından  Vali Salihoğlu, Kaymakam Kubilay,İl Milli Eğitim Müdürü İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan ve  YKK Fabrikası Genel Müdürü Cezmi Baykal, Fabrika Müdürü Hirohisa Saida, birlikte kurdele kesimi yaparak kütüphanenin açılışını yaptılar ve ardından kütüphaneyi dolaştılar.

ÖĞRENCİLER KİTAPLARINI HEDİYE ETTİ

 Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinden Yıldız Kayacı ile Mustafa Tunç, kaleme aldıkları kitapları protokol üyelerine hediye etti. Bir süre öğrencilerin yazdığı kitapları inceleyen Vali Enver Salihoğlu öğrencilere başarılar diledi. Vali Salihoğlu ayrıca, Anadolu Yıldızlar Şampiyonası’nda başarı gösteren öğrencilerle  ve Taekwando da başarılı olan öğrencilerle  yakından ilgilendi ve onlarla bir süre sohbet etti.

Haber/Seyit SÜREN