Suriyelilere çalışma izni çıktı!

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, sayıları her geçen gün artan Türkiye'deki Suriyeli göçmenleri yakından ilgilendiren 'çalışma izni'ne ilişkin önemli açıklamalard

GÜNDEM 9.02.2016 14:22:00 0
Suriyelilere çalışma izni çıktı!

İl Müdürü Esen, geçici koruma kararının 15 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdiğini belirtti ve bu yönetmelikten sadece savaş mağduru olarak rkiye'ye toplu şekilde gelen Suriyeli vatandaşların yararlanabileceğini kaydetti. Geçici koruma sağlanan yabancıların çalışma iznine dair yönetmelik kapsamında, tarım ve hayvancılık kollarında kota olmadığını aktaran Esen, diğer çalışma alanlarında iş yerinde çalışan personelin yüzde 10'u kadar kota uygulanacağını belirtti.

4 BİN 350 SIĞINMACI VAR

Tekirdağ'da şu an için geçici koruma sağlanan 4 bin 350 civarında sığınmacı olduğunu dile getiren Esen, şöyle konuştu:"Geçici koruma sağlanan yabancıların çalışma iznine dair yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından bu kapsama girenlerin çalışmasının önü açıldı. Bununla ilgili öngörülen 6 aylık süre dolmadığı için herhangi bir başvuru olmadı. Bunlarla ilgili yapılacak işlemlere dair genelgenin yayınlanmasını bekliyoruz. Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışacak olanlarla ilgili başvurular valiliğe yapılacak. Diğer iş kollarındaki çalışanların başvuruları da işverenler tarafından İŞKUR'un web sayfasındaki açılacak sayfası üzerinden yapılabilecek."

Esen, İŞKUR aracığıyla açılan ilanla doldurulamayan işlerde kotanın esnetilerek ihtiyacın karşılanabileceğini belirterek, istihdam edilecek işçilerin Türkiye'de normal çalışanlar gibi 4857 sayılı İşçi Kanunu'ndaki tüm haklardan yararlanacaklarını sözlerine ekledi.

Marmara Haber