"İftarlık Gazoz" Tekirdağlılarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı ve Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar

GÜNDEM 9.02.2016 12:50:00 0

Düzenlenen İftarlık Gazoz film galasına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve sinemaseverler katıldı.

OYUNCULAR İLGİ ODAĞI OLDU

Yönetmen Yüksel Aksu ve oyuncular, Berat EfeParlar, Yılmaz Bayraktar ve Ummu Putgul’un katıldığı Gala öncesi, basın toplantısı düzenlendi. Yerel ve ulusal basın mensupları ve sinemaseverlerle bir araya gelen oyuncular soruları yanıtladı. Film hakkında merak edilenlerin cevaplandığı basın toplantısında, minik oyuncu Berat Efe Parlar basın mensuplarının ve sinemaseverlerin ilgi odağı oldu.

TEKİRDAĞ’DA DİZİ FİLM ÇEKMEK İSTİYORUM

Yönetmen Yüksel Aksu, Tekirdağ’da daha önce yapılan dizi ve film çekimlerini hatırlatınca Aksu, gelecekte Tekirdağ’da bir dizi veya film çekmek istediği müjdesini verdi. İftarlık Gazoz filminin her türlü duyguyu barındırdığını ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini belirten Aksu, yediden yetmişe herkesin izlemesini tavsiye etti.  Filmin politik bir tarafının da olduğunun altını çizen Aksu,  filmde verilen mesajların öneminden bahsetti. Yönetmen Aksu ve oyuncular, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 “TEKİRDAĞ’IN GELİŞMESİNE YARDIMCI OLAN HER TÜRLÜ PROJEYE AÇIĞIZ”

Konuyla ilgili görüşleri sorulan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm denince, Tekirdağ iki tane denize komşu olan Türkiye’deki 6 ilden bir tanesi. Tekirdağ’ın Marmara Denizi’ne 135 kilometre sınırı var. Bu bölge, doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı ile her türlü turizme açık.  Bütün bunlar içerisinde, biz de büyükşehir olarak daha büyük çapta tanıtım filmleri için değerli sanatçılardan ve yönetmenlerden yararlanacağız. Gelecek günlerde bu konu tekrar gündeme gelecek. Biz Tekirdağ’ın gelişmesine yardımcı olan her türlü projeye açığız.” dedi.

FİLM AYAKTA ALKIŞLANDI

Basın toplantısının ardından sinema salonuna gidilerek “İftarlık Gazoz”  filmi izlendi. Büyük beğeniyle izlenen film sonunda izleyiciler yönetmeni ve oyuncuları ayakta alkışladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yönetmen Yüksel Aksu ve Berat EfeParlar, Yılmaz Bayraktar ve Ummu Putgu’ya  teşekkür ederek çiçek takdim etti.  Ekip daha sonra sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.