Cenazesi ortada kalmayacak

Kapaklı'da kocası tarafından silahla vurulan ve günlerce sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Nuran Çakmak'ın cenazesi, yakınları tarafından sahiplenilme

GÜNDEM 4.02.2016 14:37:00 0
Cenazesi ortada kalmayacak

Durumu haber alan Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ milletvekilleri cenazeyi sahiplenmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
KADININ YAŞADIĞI ŞİDDETİ TASVİP ETMİYORUZ
Nuran Çakmak’ın cenazesini sahiplenmek için ilk başvuru AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan’dan geldi. Özel İrmet Hastanesi’ni ziyaret eden Ayşe Doğan, “Kadının yaşadığı şiddeti tasvip etmiyoruz. Kadına şiddet yalnız Türkiye’nin değil tüm dünyanın yaşadığı bir problemdir” dedi. Doğan, “İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından cenazeyi bölgemize getirerek defin işlemlerini yapmak istiyoruz. Gerekli müracaatları yaptık” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ VE YÜCEER DE CENAZEYİ SAHİPLENDİ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’dan sonra Çerkezköy Belediyesi de duruma el koydu. Çerkezköy Belediyesi yönetimi de cenazenin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınıp, merhumenin memleketi Ağrı’ya götürülüp defnedilmesi için gerekli işlemleri başlattı. Nuran Çakmak’ın cenazesinin ortada kalmaması için CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de harekete geçti. Özel İrmet Hastanesi’ni ziyaret eden Yüceer, burada hastane ortakları Op. Dr. İrfan Tombalak ve Op. Dr. Ahmet Türker ile bir araya geldi.
AİLE MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE CENAZEYİ ALAMIYOR
Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Olayı ilk günden beri takip ediyoruz. Hastane yetkilileri ile sürekli irtibattaydık organ nakli için. Bu arada hastanın yakınlarına ulaştım. Yakınları, aslında cenazeyi sahiplenmek istediklerini fakat maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını belirttiler. Biz de onlara bu konuda yardımcı olabileceğimizi ilettik. Çünkü aile çok üzgün. Kardeşimiz kimsesizler mezarlığına mı defnedilecek diyorlar. Bir aksilik olmazsa cenazeyi Ağrı’ya göndermek için gerekli girişimleri yaptık” dedi.
ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR
Yaşanan olayın çok üzücü olduğuna vurgu yapan Candan Yüceer, “Bu olayların olmaması için mücadele veriyoruz. Tek bir kadın dahi ölmesin diye mücadele ediyoruz. Bununla ilgili kanun teklifleri verdik. İyi hal indirimleri, haksız tahrik indirimlerinin kaldırılmasını talep ettik. Bu iş sadece cezaların artırımı ile çözülmeyecek bir konu. Fakat özellikle birinci derece yakınları tarafından şiddete uğrayan öldürülen kadınlar var. Bunları yapanların cezalarının indirime tabii olmadan ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Tek başına cezalarla çözülecek bir konu değil bu konu. Kendinde bu cüreti görenlere karşı bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Maalesef kadına şiddet ve cinayetler Türkiye’de korkutucu bir boyutta. Tüm topluma topyekün bir mücadele düşüyor. Bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ