Mavi minibüslere sıkı denetim

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve halk arasında 'Mavi minibüsler' olarak adlandırılan S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüsleri ve Otobüscüler Kooperatifi Başkanı Mustafa As dü

GÜNDEM 2.02.2016 13:18:00 0
Mavi minibüslere sıkı denetim

Bu denetimleri değişik günlerde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptıklarını belirten Mustafa As, “Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kooperatifimiz bünyesinde çalışan araç ve araçlardaki sürücülerin her daim evraklarının yanlarında bulunması zorunludur. Biz yönetim olarak haftada bazen bir bazen iki gün olmak üzere araçlarımızın denetimini yapıyoruz. Amacımız halkımıza daha sağlıklı hizmet verilmesi yönündedir. Bu nedenle yaptığımız denetim ve kontrollerde araçlarda bulunması zorunlu olan evrakların bulunup bulunmadığına bakıyoruz. Bulundurmayanları da servisten men ediyor ve ceza kesiyoruz. Gerçi bu güne kadar hiçbir aracımızda eksik evrak çıkmadı. Eğer biz bu işi yapıyorsak yaslar ne diyorsa ona herkesin uyması geriyor. Özellikle yolcu taşımacılığı çok hassas  bir iş olması dolayısıyla biz kooperatif olarak halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet vermek adına kendi araçlarımızı denetliyoruz.Trafik denetimi nasıl yapılıyorsa bizde kendi araçlarımızı öyle denetliyoruz.”diye konuştu.

GÜN İÇİNDE SIKINTILARININ NELER OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Mustafa As denetimler sırasında şoförlere gün içinde sıkıntılarını da belirlediklerini belirterek, “Denetimlerimiz sırasında araçlarda çalışan şoför arkadaşlarımızın da gün içindeki sıkıntılarının neler olduğunu soruyoruz ve bunları not ediyoruz. Bu sıkıntıların çözümü içinde çalışıyoruz.”dedi.

OTOGAR ÇIKIŞLARI SIKINTILI

Başkan Mustafa As, bu güne kadar yaptıkları denetimlerde mavi minibüsçülerin  sıkıntılarından birinin de otogar çıkışlarında kontrol eksikliği olduğunu ve bunun çözümü gerektiğini söyledi. Başkan As, şunları kaydetti: “İlçemiz Otogar giriş çıkışlarında çoğu zaman sıkıntı yaşanmaktadır.Çünkü giriş kısmında da araçların bir çoğu kaideye uymuyor ve arkadan gelen aracı sıkıntıya sokuyor. İşte bu noktada devamlı bir görevli görevlendirilirse burada da zamanda girişteki sıkıntı giderilir diye düşünüyoruz. Ayrıca otogar çıkışı da bizlere büyük zaman kaybı yaşatıyor. Çünkü her aracın çıkış noktasından varış noktasına kadar olan süre belli. Bu sıkıntıda bizlerin çalışma düzenini bozuyor.  Biz buradaki trafik akışının sağlanarak giderilerek sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Yaptığımız denetimlerde de şoför arkadaşlarımızın bu yöndeki sıkıntılarını yerinde gördük.”

UKOME’NİN İLGİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Mustafa As, gerek otogarda gerek şehir içinde yaşadıkları sıkıntıları UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) yetkililerine bildirdiklerini ve sıkıntıların çözümü konusunda yetkililerinin gerekeni yapma gayreti içerisinde olmalarına da teşekkür ettiğini belirtti. Başkan As, “Bu güne kadar mavi minibüsler olarak ilçemizde  gerek otogarda gerek şehir içinde yaşadığımız sıkıntıları UKOME’nin Çerkezköy Sorumlusu’na, onu aşan konularda da UKOME merkezine ilettik ve çözümü konusunda da bu güne kadar gerekeni yaptılar. Bu ilgileri nedeniyle UKOME yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Bir takım sıkıntılarımız daha var ancak UKOME’nin bu sıkıntılarımızı da zaman içerisinde çözeceğine inanıyoruz. Çünkü UKOME’nin de hizmet alanı tüm il genelinde olması dolayısıyla onlarında işinin kolay olmadığını görüyoruz. Buna rağmen il genelinde ulaşımın daha iyi yerlere gelmesi için UKOME’nin gösterdiği özverili çalışmalardan da memnuniyet duyuyoruz.”diye açıklamalarını tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN