Trakyalı otel ve acentalar EMITT'e katıldı

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan turizm sektörü temsilcilerini bir araya getiren EMITT 2016 Uluslararası Turizm Fuarı 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'

GÜNDEM 2.02.2016 12:15:00 0
Trakyalı otel ve acentalar EMITT

Trakyalı otel ve acenteler Trakya Kalkınma Ajansı’nın fuar katılım desteğiyle Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT’e katıldı. 5’nci salon D531 numaralı Trakya standında fuara katılan Trakyalı tur operatörleri ve oteller yurt içi ve yurt dışından fuara katılan tur operatörleri, acenteler ve otellerle ikili iş görüşmeleri yaptı ve iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.

EMITT Fuarı katılımıyla ilgili olarak açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Ajansımız bu yıl EMITT’e farklı bir konseptle katıldı. Geçtiğimiz yıllarda iller standında tüm Trakya’yı temsil ediyorduk. Bu yıl Trakya’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve otellerle 5’nci salonda yer almaya karar verdik. Turizm işletme belgeli otellerimizi, Trakya’da faaliyet gösteren tüm tur operatörlerini ve acenteleri EMITT Fuarı’na davet ettik. Amacımız sektör temsilcilerinin iş bağlantıları kurmalarına uygun bir zemin oluşturmaktı. Davetimize yanıt veren 22 otel ve tur şirketiyle fuara katıldık. Fuarda firmalarımızın yaptı ikili iş görüşmelerinden güzel sonuçlar aldık ve fuarın bölgemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağladığına inanıyorum.”

TRAKYA STANDINA YOĞUN İLGİ

Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla hazırlanan Trakya standına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Stantta yer alan firmalar yurt içi ve yurtdışından gelen sektör temsilcileriyle iş bağlantıları kurma fırsatı buldu.Tekirdağ Valisi ve TRAKYAKA Yönetim Kurulu Başkanı Enver Salihoğlu, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Eski Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkan Vekili, Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi ÇEBİ Trakya standını ziyaret etti. Stant ziyaretinde sektör temsilcileriyle görüşmeler yapan protokol üyeleri turizm sektörü hakkında bilgiler aldı. Fuara Trakya standında katılan otel ve acente temsilcileri Türkiye ve farklı ülkelerden otel ve acente temsilcileriyle faydalı görüşmeler yaptıklarını belirttiler ve organizasyon dolayısıyla Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.