Kırklareli'nde kaçak av operasyonu

Kırklareli'nde jandarma ve orman işletme ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 49 adet güme imha edilirken, 14 adet yaban ördeğinin ele geçirildiği, bir avcıya da işlem yapıldığı bildirildi.

GÜNDEM 2.02.2016 11:52:00 0
Kırklareli

Kırklareli iline bağlı Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde doğal hayatın korunması kapsamında, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı olarak inşa edilen ve hileli av yapılan gümeler İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile müşterek yapılan operasyonla imha edildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl Orman ve Su İşleri Şubesi ekipleri tarafından, Babaeski-Büyükmandıra beldesi ile Sinanlı köyü, Lüleburgaz Eskitaşlı, Tatarköy, Celaliye, Karaağaç ile Sakızköy köylerinde Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet edenlerin yakalanması ile Kara Avcılığı Kanununa aykırı olarak inşa edilen gümelerin imhasına yönelik operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda, 49 adet güme imha edilmiş, canlı mühre olarak kullanılan 14 adet yaban ördeği ile Kara Avcılığı Kanunu’na aykırı av yapan bir şahıs yakalandı.

TÜFEKLERE EL KONULDU

Yakalanan şahsın av tüfeğine Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kara Avcılığı Kanununa Muhalefetten işlem yapılmak üzere el konulduğu belirtildi. Yakalanan yaban ördeklerinin ise Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından tedavileri yaptırılarak, doğaya bırakılmak üzere teslim alındığı bildirildi.