Fuar öncesi Marmara Haber'i ziyaret etti

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, EMITT Uluslararası Turizm Fuarı'na katılmadan önce Marmara Haber Gazetesi'ne ziyarette bulundu.

GÜNDEM 29.01.2016 14:42:00 0
Fuar öncesi Marmara Haber

Gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılanan MHP’li Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz’a ziyarette AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Hasan Karaca da eşlik etti. EMITT Furarı’na katılmak üzere İstanbul’a gitmek istediğini fakat öncesinde Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etmek istediğini söyleyen Muhlis Yavuz, “Demirköy’de 30 personel ile 4 bin nüfusa hizmet vermeye çalışıyoruz. EMITT Fuarında biz de ilçemizi tanıtacağız” dedi. “MHP’li belediye olmanın herhangi bir zorluğu var mı?” sorusunu da yanıtlayan Yavuz, “Hiçbir zorluk görmedim. Hazırladığımız tüm projeler onaylandı” dedi.

EKONOMİSİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ORMANCILIĞA DAYALIDIR
Demirköy’ün ülkemizin Avrupa toprakları üzerinde deniz mavisi ile orman yeşilinin kucaklaştığı, Kırklareli ilinin Bulgaristan sınırında küçük bir ilçesi olduğunu kaydeden Muhlis Yavuz, “Demirköy Istranca (Yıldız) dağlarının 400 metre yüksekliğinde ormanlar içinde kuruludur. Demirköy'ün ekonomisinin büyük bölümü ormancılığa dayalıdır. Küçük çapta da olsa tarım, hayvancılık ve turizm vardır. Halkın büyük çoğunluğu balkanlardan bir kısmı da Anadolu'dan gelmiştir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için hazırlıklarını yaparken demir madeninin bol olarak bulunduğu Demirköy'e de bir demir işleme fabrikası (Dökümhane) kurdurmuştur” dedi.
İLÇEMİZ DOĞAL HAYATIYLA EŞSİZ BİR GÜZELLİĞE SAHİP
İlçenin 3 kilometre uzunluğundaki Dubnisa mağarası sarkıtlarıyla, dikitleriyle, sulu ve kuru kısımlarıyla muhteşem ve heybetli bir görünümü olduğunu kaydeden Başkan Yavuz, “Dünya'da çok önemli yeri olan, koruma altına alınmış longoz (su basar) ormanları Akarsuları, gölleri ve doğal yaban hayatıyla eşsiz güzelliktedir. 1914 yılında ilçe olmuştur. 15 köyü 1 beldesi vardır” dedi. Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, ziyaret sonrasında İstanbul TÜYAP’taki EMITT fuarına katılmak üzere yola çıktı.
Haber / Ahmet KARDEŞ