Sürpriz olmadı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "İlçe

GÜNDEM 29.01.2016 13:44:00 0
Sürpriz olmadı

Bu rakam bizim için sürpriz olmadı. Çerkezköy her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam edecek” dedi.

NÜFUSU AZALAN İLÇELER VAR
Çerkezköy’ün nüfusunun 1 yıl içinde 10 bin 507 kişi arttığına dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “TÜİK verilerine göre nüfusumuzda yüzde 8,5’lik bir artış meydana geldi. Bu oran Türkiye nüfus ortalamasının ciddi anlamda üzerinde bir orandır. Tekirdağ ilçelerindeki nüfus artışları incelendiğinde nüfusu azalan ilçeler de var. Çerkezköy Trakya’nın içinden de Anadolu’dan da ciddi anlamda göç almaya devam ediyor. Dolayısıyla nüfusu da hızla artıyor” dedi.
İNŞALLAH DESTEKLER DE AYNI HIZLA ARTAR
2017 yılı başında açıklanacak TÜİK verilerinde de Çerkezköy nüfus artışının yüzde 8-9 oranlarının altına düşmeyeceğini öne süren Akay, “Nüfusumuz yüzde 8-10 aralığında büyümeye devam edecektir. Bu nüfus artış hızı doğrultusunda Çerkezköy’ün destek ve yatırımlardan hak ettiği payı alması gerekmektedir. Bizim takıldığımız nokta da burasıdır. Bu rakamlar Çerkezköy adına sürpriz değildir. İnşallah destekler de bu büyüme hızı ile aynı orantıda artar” ifadelerini kullandı.
YENİ BİR OKUL İHTİYACI DAHA DOĞDU
Tekirdağ’da bazı ilçelerde nüfus oranlarında azalma olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “EMİTT fuarında diğer ilçe belediye başkanları ile görüştük. Bazı ilçelerimizde nüfusta azalma olduğu ifade edildi. 10 bin nüfus artışı demek ilçemize yeni bir okul ihtiyacı daha doğdu demektir. Nüfusla birlikte ilçemizin ihtiyaçları da artmaktadır. İnşallah ilçemiz ihtiyaç duyduğu destekleri ve yatırımları alabilir” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ