Tarihi çarşı esnafı faturalardan dertli

Edirne'de, tarihi çarşı esnafı, zamlı gelen doğalgaz ve elektrik faturaları nedeniyle zor günler geçiriyor.

GÜNDEM 29.01.2016 11:10:00 0
Tarihi çarşı esnafı faturalardan dertli

Özellikle küçük esnafın zor durumda kaldığını belirten, tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, yetkililerin taksitlendirme gibi ödeme kolaylıkları sağlamaları gerektiğini belirterek, “Böyle giderse 5 yıl sonra küçük esnaf diye bir şey kalmayacak” dedi.

Edirne’de özellikle son yıllarda güçlükle ayakta durmaya çalışan tarihi çarşı esnafını, yeni yılla birlikte faturalara gelen zamlar kara kara düşündürüyor. Türkiye’de şu an için en zor geçinen kesimin esnaf olduğunu belirten tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, özellikle küçük esnafın haklarını savunacak bir kurumun olmadığını kaydetti.
“DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURALARINA ÖDEME KOLAYLIKLARI SUNULMALI”
Bağ-kur primi, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışların küçük esnafın belinin iyice büktüğüne değinen Sanış, “En düşük Bağ-kur primi 568 TL oldu. Bunu her ay ödemek çok zor. Daha önceden en düşük 440 TL’dir, artış çok oldu. Bununla beraber elektrik faturalarına aşırı derecede zam geldi. Normalde elektrik faturalarını her ayın 29-30’unda ödeniyordu, bu yıl ne hikmetse yeni yıla atladılar. Dolayısıyla Aralık faturalarını zamlı tarifeden ödemek zorunda kaldık. Ayrıca elektrik faturasının son ödeme tarihini bir gün geçirdiğiniz zaman hemen kesme kağıdı getiriyorlar. Bu da bizleri çok zor durumda bırakıyor. Bu doğalgazda da elektrikte de böyle. Kış zaten zor geçiyor ve dolayısıyla biz bunlarda bir esnetilme payının olmasını istiyoruz” dedi.