Trakya'yı kar aldı!

Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde gün boyu etkisini sürdürdü.

GÜNDEM 26.01.2016 15:26:00 0
Trakya

Soğuk  hava ve kar yağışı Trakya’yı etkisi altına aldı. Dün sabah saatlerinde bastıran kar yağışı Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde etkili oldu.

BALKANLARDAN GELEN SOĞUK HAVA ETKİLİ OLDU

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Tekirdağ Edirne ve Kırklareli beyaza büründü. Edirne, yağış nedeniyle beyaza büründü. Tarihi Selimiye Camisi ve çevresinde de kar yağışı dolayısıyla kart postallık görüntüler oluştu. Polis ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı kavşaklarda önlem aldı.

KAR KÜREME VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI YAPILDI

Kar, kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan’a geçişi sağlayan Kapıkule Gümrük Kapısı ile Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda da etkili oldu. Karayolları ekipleri, bu yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

EDİRNE BELEDİYESİ SABAH 05.00’DA KAR MESAİSİNE BAŞLADI

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarına başladı. Kar yağışından dolayı yaşanabilecek tüm olumsuzlukları en aza indirebilmek için, ekipler tuzlama çalışmalarına ilk olarak ana arterler ve dik yokuşlarda başladı. Meteorolojiden aldıkları bilgiler doğrultusunda sabah saat 05.00 itibariyle tuzlama çalışmalarına başladıklarını belirten ekipler, 5 tuz serim makinesi, 2 greyderle çalışmalarına gün boyu devam edeceklerini belirttiler.Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kar yağışının başladığı andan itibaren kaldırımlarda ve trafiğe kapalı caddelerde kar küreme çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu kentte,  karkalınlığının 1 santimetreyi bulduğunu belirtti. Kar yağışı aralıklarla gün boyu devam etti. 

KIRKLARELİ’NDE HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Dün Kırklareli’nde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi, Belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.Kent merkezinde kar kalınlığı 2, Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı  Dereköy Gümrük Kapısı'nda 3, Kofçaz ilçesinde 4,  Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 7 santimetreye ulaştı. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Kofçaz ve  Demirköy ilçeleri ile Mahyatepe mevkisinde  kar küreme çalışmalarına başladı.Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri ise  kar yağışının yoğun olduğu  Dereköy Gümrük Kapısı, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kış lastiği uygulaması yaptı. Ekipler, kış lastiği olmayan araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu kentte kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışı Tekirdağ’ın kuzey ilçelerinde etkili oldu. Çorlu, Kapaklı ve Çerkezköy’de kar yağışı nedeniyle belediyeler hemen harekete geçti. Gün boyu kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Kapaklı Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi ekipleri zaman zaman etkisini artıran kar yağışı karşısında zor onlar yaşadı. Çerkezköy Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte buzlanmanın önüne geçmek için yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmalarına başladı.

Dün sabah saatlerinde  kar yağışının etkisi altına giren Çerkezköy’de vatandaşların  herhangi bir aksaklık yaşamaması için Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gezici ekipler, cadde ve sokakları dolaşarak herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için tuzlama ve solüsyon çalışmalarına gün boyu devam etti. Zaman zaman tipi halini alan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve soğuk hava bugün yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor.