Aile hekimlerine obezite ve diyabet eğitim

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Babaeski, Pehlivanköy ve Lüleburgaz ilçelerinde aile hekimleri, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde görevli personellere yönelik

GÜNDEM 26.01.2016 15:24:00 0
Aile hekimlerine obezite ve diyabet eğitim

Babaeski Toplum Sağlığı Merkezi eğitim salonunda, aile hekimlerine ve aile sağlığı personellerine yönelik olarak verilen “Obezite ve Diyabet ile Mücadele” konulu eğitim, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Mustafa Kaya ve görevli hemşire Yasemin Aksoy tarafından verildi. Eğitime, Babaeski ve Pehlivanköy ilçelerinde görevli 12 aile hekimi ve 14 aile sağlığı elemanı, 9 toplum sağlığı merkezinde görevli sağlık personeli olmak üzere toplam 35 kişinin katıldığı belirtildi.

Yapılan eğitimlerde, obezite ve diyabetin takibi, koruma yöntemleri, beslenmenin düzenlenmesi ve hareketli yaşam ile ilgili bilgiler verildi.
Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi salonunda verilen eğitimlere ise Lüleburgaz Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak çalışan aile hekimi, aile sağlığı elemanı ve toplum sağlığı merkezinde görevli toplam 126 sağlık personeline eğitim verildiği kaydedildi.