ÇTSO Başkanı Kozuva'ya çok sert cevap!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'nın Ocak Meclis toplantısında yaptığı açıklamalara cevap veren ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, "Bu arkadaşımız eğitimsi

GÜNDEM 22.01.2016 16:19:00 0
ÇTSO Başkanı Kozuva

Uğur Mumcu Caddesi’ndeki iş yerinde saat 11.15’te basın açıklaması düzenleyen ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, son meclis toplantısında benim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğum dönemde yıllık aidat ve kayıt ücretlerindeki artışları gündeme getirdi. Elindeki kağıttan fiyatları ve yüzdelik artış oranlarını okudu. Bu rakamlar bölgemizdeki, yerel gazetelerde de yayınlandı. Eğitimsiz olmanın ezikliği altında, basit bir yüzdelik hesabı dahi yapabilecek kadar, kendisini geliştiremeyen bu arkadaşımızın açıkladığı rakamlar gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

HESAPLAMALARI YANLIŞ YAPMIŞLAR
2010 yılında imzasının bulunduğu kararda fevkalade derece yıllık üyelik ve kayıt ücretlerinin 250 Lira’dan 340 Lira’ya çıktığını belirten Yılmaz, “Süleyman Kozuva yüzde 50 artış var dedi. Fakat doğrusu yüzde 36’dır. Birinci derece 140 Lira’dan 250 Lira’ya çıktı. Yüzde 96 artış var dedi ama doğrusu yüzde 78’dir. İkinci derece 85 Lira’dan 150 Lira’ya çıktı. Yüzde 94 artış var dedi ama doğrusu yüzde 76’dır. Üçüncü derecede fiyatlar 70 Lira’dan 100 Lira’ya çıktı. Yüzde 57 artış var dedi ama doğrusu yüzde 42’dir. Dördüncü derecede 63 Lira’dan 90 Lira’ya çıktı. Yüzde 59 artış var dedi ama doğrusu yüzde 42’dir” diye konuştu.
3 YIL HİÇ ZAM YAPMADIK
2009’da göreve geldiklerinde Kapasite Raporu, Ekspertiz, Bilirkişi Raporları ve şirket kayıt ücretleri gibi alınan ücretlerin kanunen alınması gereken ücretlerden 10 kat fazla olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yönetim kurulumuz, yasal olmayan bu uygulamayı kaldırıp, üyelerden fazla alınan bu rakamların tespit edilebilenlerini geri ödedi. Odamızdaki bütün alınan ücretleri yasal olarak alınması gereken miktarlara getirdik. Süleyman Kozuva’nın yüzdelik artış oranlarını bile doğru söyleyemediği rakamlar bu sebepten dolayı bir kereye mahsus, bütçemizin tutturulması için artırılmıştır. Bizim yönetimimiz döneminde Yıllık Aidat ve Kayıt Ücretlerine 2011, 2012, 2013 Yıllarında hiç zam yapılmamıştır” dedi.
YİNE BEN HAKLI ÇIKTIM
Süleyman Kozuva’nın Tekirdağ TSO’nun Yıllık Aidat ve Kayıt Ücretlerinin Çerkeköy TSO’dan yüzde 86 daha ucuz olmasının sebebini, 6 bin üyesi olmalarına bağladığını anımsatan Yılmaz, “Ben daha önce söylediğim rakamların arkasındayım. Tekirdağ TSO’nun faaliyetteki üye sayısı 3 bin 500 civarındadır. Bu bilgileri Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay’dan toplantıdan bir hafta önce aldım. Sayın Kozuva toplantıda Tekirdağ TSO’nun 5 bin 650 üyesi var dedi. Ancak ben de bu rakamların faaliyette olmayan, askıdaki üyelerle birlikte toplam üye sayısı olabileceğini söyledim. Gelen yazıya baktığımda bu konuda da benim haklı olduğum ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
AÇIKLAMALARIM KOZUVA’YI TELAŞLANDIRDI
Her zaman üyelerin menfaatlerini koruyacağına söz verdiğini belirten Rahmi Yılmaz, “Son meclis toplantımızda, 2015 yılında odamızdan yapılan harcamaların ve giderlerin fazla olması sebebiyle, toplam miktarı 2 milyon 292 bin 869 Lira olan gider rakamlarının ibra edilmesi oylamasına ret oyu verdim. Ret gerekçelerim şunlardır. Personel ve Güvenlik Hizmet Giderleri 752 bin 323 Lira; Seyehat ve Yol Gideri 148 bin 807 Lira; Her Türlü Hediyelik Eşya, Misafir Temsil ve İkram Giredi 71 bin 513 Lira; Üyeler ve Personel Eğitim Giderleri 70 bin 316 Lira; Dergi Basım, Tanıtım Reklam Gideri 81 bin 726 Lira; Bağış ve Yardımlar 199 bin 126 Lira olarak belirlendi. Bu harcamaların büyük bir çoğunluğunun zorunlu değil, keyfi ve gereksiz olduğuna inandığım için ret verdim. Fakat açıklamalarım Süleyman Kozuva’yı çok telaşlandırdı ve aklına hemen seçimler geldi” dedi.
BEN YOK BİZ VARIZ
Maliyeti 22 bin Lira olan tanıtım filmi ve logo lansmanı için cep telefonlarından üyelere davetiye mesajları gönderildiğini söyleyen Yılmaz, “Odamızın her katı açık büfe kokteyl, yiyecek ve içecek malzemeleri ile donatıldı. Maalesef tanıtım programına, Konferans salonundaki çekilmiş resimlerden de sayabileceğiniz gibi yaklaşık 70 kişi katıldı. Bu katılımcılardan kamu görevlilerini, oda çalışanlarını, kardeşler yapı çalışanlarını ve meclis üyelerini çıkarırsak gerçek üye katılımı 10-15 kişiyi geçmez. Logo tanıtım filmi ve Oda tanıtım filmini izledikten sonra salondakilerin ortak görüşleri Süleyman Kozuva’nın kendisini tanıtıp reklamını yaptığı filmi bizlere izletmesi oldu. Bu görüşleri salonda bulunanlardan şahsım sözlü olarak dile getirirken, odamızın üyesi Şaban Kardeş’in boş konferans salonu önünde resim çekilerek altına ‘Ben Yok Biz Varız’ yazması ve bunu sosyal medya hesabı üzerinden yayınlaması da salondakilerin ortak görüşü olarak kamuoyuna yansıdı” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ