Çevre temizliği için 2 milyar TL'lik yatırım yapılacak

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya'da çevre temizliği için 3 yıl içinde 2 milyar TL yatırım yapacaklarını, bu yatırımların tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi ve

GÜNDEM 22.01.2016 15:51:00 0
Çevre temizliği için 2 milyar TL

Vali Enver Salihoğlu, Tekirdağ’ın sanayi altyapısı ve son yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek, Trakya’nın çevre kirliliği probleminin 2017 yılında sona ereceğini söyledi. Vali Salihoğlu, şunları söyledi:

‘Trakya’nın son 30 yılda meydana gelen çevre kirliliği ile ilgili problemini 2017’de devreye girecek olan arıtma ve derin deşarj sistemi ile çözmüş olacağız. Organize sanayileri bölgelerindeki altyapı çalışmalarını da hesaba katarsak tüm bu sistem için yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımların hepsi tam kapasite çalışmaya başladığı zaman Marmara Denizi’nin ve Trakya’nın çevre kirliliği sorunu ortadan kalkmış olacaktır.”
ELEŞTİRİLERİ  DOĞAL KARŞILADI
Trakya için hayati önem taşıyan bu projenin de eleştirildiğini hatırlatan Vali Enver Salihoğlu, “Her konuya olduğu gibi bu projemize de eleştiriler geldi. Eleştiri iş yapmanın doğasında vardır ancak bu projenin uygulama sürecinde çok değerli uzmanlar ile çalıştık. Bunların içinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, Namık Kemal Üniversitesi’nin değerli hocaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’nın değerli uzmanları var. İşini iyi bilen bu insanlar nedeniyle biz projemize güveniyoruz ve yaptığımız yatırımın karşılığını en hızlı şekilde alacağımızdan da eminiz. Projenin uygulanmasına iş adamlarımızdan ve iş dünyamızdan da ciddi katkılar ve destekler var. Kendilerine teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum” dedi.
ARSA SPEKÜLASYONU YAPANLARIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Tekirdağ’da 52 bin dönüm alana sahip OSB’lerin imar planının tamamlandığını, arsa spekülasyonu yapan sanayicilikle ilgisi olmayanların önüne geçeceklerini vurgulayan Vali Salihoğlu, “Organize sanayi bölgelerimizin kapladığı alan 52 bin dönüme denk gelmektedir. Bu bölgelerimizin İmar planları tamamlandı. Buralarda daha önce arazi alanlar nedeniyle arsa fiyatları da bir taraftan yükseliyor. Yatırım yapmak isteyen bazı yatırımcılarımız bu alanların pahalı olması nedeniyle OSB’lerin dışına fabrika yapmak istiyorlar. Bunlara izin vermemiz ve göz yummamız bizden beklenmesin. İnşallah alacağımız yeni önlemlerle OSB’lerde arsa spekülasyonu yapan ve sanayicilikle ilgisi olmayanların da önüne geçeceğiz” diye konuştu.