Albayrak: Raylı sisteme geçebiliriz

Tekirdağ Toplu Taşıma Rehabilitasyonu projesinin tanıtımı, Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katılımı ile gerçekleşt

GÜNDEM 21.01.2016 16:01:00 0
Albayrak: Raylı sisteme geçebiliriz

Pamukkale Üniversitesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Taşıma Rehabilitasyon Projesi’nin Çerkezköy-Kapaklı Kent İçi Taşımacılık Bölümü’ Çerkezköy ve Kapaklı’da toplu taşımacılık yapan Kooperatif Başkanları ve üyelerine tanıtıldı. Bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Kamel Gümüş ve İmdat Özgör, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halim Ceylan ve bölgede toplu taşımacılık yapan kooperatif üyeleri katıldı.

AMACIMIZ HALKA AKICI BİR TOPLU TAŞIMA HİZMETİ SAĞLAMAK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Taşıma Rehabilitasyon Projesi’nin tanıtımına geçilmeden önce programın açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Toplantının amacının fikirlerin ortaya konularak Çerkezköy ve Tekirdağ halkına daha doğru ve akıcı bir toplu taşıma hizmeti sağlanması olduğunu belirten Başkan Akay, “Bunu yaparken mevcut toplu taşımacılık yapan esnafımızı mağdur etmemeliyiz. Fakat asıl olan halkımızı daha nasıl memnun ederiz düşüncesi ve anlayışıyla hareket etmektir. Toplantıda bunları konuşacağız. Siz de görüşlerinizi sunacaksınız. Yılların alışkanlıklarını ve sistemini değiştirmek kolay değil. Fikir çatışmaları da mutlaka yaşanacak. Yeni öneriler gündeme gelecek. Bunlar zamanla gelişecek, olgunlaşacak ve daha iyi yerlere gelecek” dedi.

‘BİZ YAPTIK OLDU’ DİYECEĞİZ
Toplantı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşması ile devam etti. Tekirdağ nüfusunun her yıl Şarköy nüfusu kadar arttığına dikkat çeken Albayrak, “Bu hızlı nüfus artışı yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan biri de ulaşım sistemidir. Ulaşım sistemimizin yeniden rehabilite edilmesine ihtiyaç var. Yeni kurulan 14 Büyükşehir Belediyesi için de Ulaşım Koordine Merkezi’ni ilk kuran biziz. UKOME’yi kurduktan sonra Pamukkale Üniversitesi ile 10 ay 20 gün süren ortak bir çalışma yaptık. Tekirdağ’ın ilçe ilçe, köy köy MR’ını çektik. Ulaşım ile ilgili tüm verileri topladık. Bugün sizlerle bu verileri paylaşacağız. Görüş ve önerilerinizi alacağız. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile değil, ‘biz yaptık oldu’ mantığı ile hareket ediyoruz” diye konuştu.
RAYLI SİSTEME DE GEÇEBİLİRİZ
Katılımcıların düşünce ve önerilerini açık yüreklilikle söylemelerini isteyen Albayrak, “Bizim kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir düşüncemiz yok. Hep birlikte vatandaşımıza daha iyi, kaliteli ve modern hizmeti verebilmenin derdindeyiz. Belki yarın öbür gün raylı sisteme de geçebiliriz. Çünkü vatandaş bunları istiyor. Tabi bunları yaparken mevcut sistemde çalışan arkadaşlarımızda da rahatsızlıklar olacak. İnşallah yapılacak değişiklikler hem vatandaşlarımızı hem de kooperatiflerimizi memnun edecektir” ifadelerini kullandı.
ÇAĞDAŞ TOPLU TAŞIMA PLANLAMASI HAZIRLAMAYI AMAÇLADIK
Toplantı Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan’ın “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Taşıma Rehabilitasyon Projesi” hakkındaki bilgilendirmesi ile devam etti. Projenin amaçlarından bahseden Ceylan, “İl genelinde toplu taşıma ile ilgili problemleri belirlemek ve çağdaş toplu taşıma planlaması hazırlamayı amaçladık. Mevcut güzergah ve durak yerlerini belirledik. Hat verimliliğinin artırılması kapsamında fikirler geliştirdik” dedi.
YOLCU İNDİRİRKEN DURAKTA, BİNDİRİRKEN HER YERDE
Toplu taşıma sisteminin faydalarından da bahseden Halim Ceylan, daha sonra Çerkezköy ve Kapaklı’da toplu taşıma kapsamında yaşanan başlıca sorunlara değindi. Bölgede ihtiyaçtan çok fazla aracın çalıştırıldığına dikkat çeken Ceylan, “Kazanç sağlamak isterken kamu hizmeti yapıldığı unutuluyor. Belli saatlerden sonra hizmet verilmiyor. Araçlarda klima çalıştırılmıyor. Ani duruş ve kalkışlarla trafik tehlikeye sokuluyor. Durak dışı yolu indirip bindirliyor. Yolcu indirirken durakta, bindirirken her yerde gibi bir politika izleniyor. En önemlisi de burada hala akıllı kart uygulamasına geçilmemiş olmasıdır” dedi. Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ