Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) yeni logosu için saat 16.00'da Oda Hizmet Binası'nda tanıtım lansmanı düzenlendi. Programda konuşan Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozu

GÜNDEM 19.01.2016 18:42:00 0
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir

Bu arada, ÇTSO Meclisi’nde Başkan Süleyman Kozuva ile hararetli bir tartışma yaşayan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, logo tanıtımına tartışmayı taşıyarak, “3 bin 500 üyesi olan Oda’nın logo tanıtımına 350 kişi katılmamış” göndermesinde bulundu.

KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy TSO’nun yeni logosunun tanıtımı için düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile davatliler katıldı.

2015’TE ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTIK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptı. “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözü ile konuşmasına başlayan Kozuva, “Çerkezköy TSO da yüklendiği vizyon ve misyon gereği, değişimin ve gelişimin öncüsü olmaya emin adımlarla devam etmektedir. Sorumluluk alanımızda bulunan bölgeye en iyi hizmeti sunabilmek için 2015’te çok başarılı işlere imza attık. Sorumluluk üstlenen bir Oda olduk” dedi.
ODAMIZIN DEĞİŞİM VE GELİŞİMİNİ YENİ LOGOMUZLA TAÇLANDIRDIK
Çerkezköy TSO olarak ufuk açmayı, verimli proje üretmeyi ve üyelerin ticari ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap verebilmeyi görev bildiklerini söyleyen Kozuva, “Yurtdışındaki paydaş kurumlarla temaslarda bulunup, protokoller imzaladık. Üyelerimiz için yeni pazarlar araştırarak küresel ekonomide rol almaya çalıştık. Bu gurur verici değişim ve gelişimi, yeni logomuzla taçlandırdık” ifadelerini kullandı.


PROJE ÜRETEN BİR KURUM HALİNE GELDİK
Program Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in konuşması ile devam etti. Seçildikleri günden beri yönetimin olağan üstü bir gayretle çalıştığını söyleyen Ülker, “Çalışmalarını takdirle izliyoruz. Logo değişimi, imaj değişikliği de yapmaları takdire şayandır. Bu sunumun yapılması taraftarı değildim ama bugün sunumu gururla izliyorum. Biz kurumsal bir konuma ulaştık. Akredite olduktan sonra, kamusal görevleri hakkıyla ve zamanında yapan ve proje üreten bir kurum haline geldik. ULM Ticaret odasıyla çok önemli bir protokol imzaladık. Özellikle eğitim konusunda onlardan çok yararlanacağız. Bu, Çerkezköy TSO’nun dünyaya açıldığının göstergesidir” dedi.
SAHİP OLMAK DEĞİL, LAYIK OLMAK HÜNERDİR
Oda olarak yurt dışı gezileri düzenlediklerini söyleyen Ülker, “Ben hep çok fazla masraf yapmayalım diye serzenişte bulunuyordum ama gördüm ki bu geziler, üyelerimizin ufkunun açılması ve ticaret hacminin gelişmesi açısından çok önemli. Biraz önce hararetli bir meclis toplantısından çıktık. Gayet de demokratik bir toplantıydı. Bu arada basınımızın hakkımızdaki hararetli haberleri de bizi teşvik ediyor ve doğrulara yöneltiyor. Bu vesile ile basınımıza da teşekkür ediyorum” dedi. “Sahip olmak değil, layık olmak hünerdir” sözüne vurgu yapan Taha Ülker, “Başkanımız bu göreve layıktır. Fakat bir söz daha var. Odunu kendin kesersen iki kere ısınırsın. Başkanım siz iki kere ısınmayın. Siz yönetim kurulu olarak bu kadar aktif olmayın. Odamızdaki profesyonel grup bu işleri takip etsin” ifadelerini kullandı.
PASTA KESİLDİ
Konuşmaların ardından Çerkezköy TSO’nun yeni logosunun tanıtımını içeren slayt izlendi. Slaytın ardından günün anlam ve önemi kapsamında özel olarak hazırlatılan pasta, protokol üyeleri tarafından kesildi. Pasta kesimi sırasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çerkezköy TSO bölgemizde çok önemli işlere imza atıyor. Başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyor, yeni logonun da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Program sonunda verilen kokteylde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

TANITIM İLGİ GÖRMEDİ

Oda’nın logo tanıtımı beklenen ilgiyi görmezken, buna dikkat çeken ise iki saat önce ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Meclis Toplantısı’nda tartışma yaşayan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz oldu. Yılmaz, kokteyl sırasında, “3 bin 500 üyesi olan Oda’nın logo tanıtımına 350 kişi katılmamış.”diyerek katılımın az oluşuna gönderme yaptı.
Haber / Ahmet KARDEŞ