3 iş yeri ticaretten men edildi

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, birimin 2015 yılı içinde yapıtığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Yetkililer, 2015 yılı içinde İşyeri Açma ve Ç

GÜNDEM 19.01.2016 17:18:00 0
3 iş yeri ticaretten men edildi

Çerkezköy’de evlerinde ve işyerlerinde ölçü ve tartı aletleri bulundurun esnaf ve firmalardan 2015 Ocak-Şubat döneminde 30 adet ölçü ve tartı aletleri beyannamesi alındığını kaydeden yetkililer, “Haziran- Temmuz aylarında Ölçü ve Tartı Aletleri Ayar ve Memuru tarafından periyodik olarak kontrol edilerek damgalama işlemleri yapıldı. Trafik akışını kolaylaştırmak için tahsis edilen trafik aracı ile cadde ve sokaklarda trafik düzenlenmesi yapıldı. Terminal binasında bulunan zabıta bürosunda görevli personelimiz vatandaşlarımıza ulaşım konusunda gerekli tüm yardımları yaptı. Sosyal etkinliklerde afiş ve davetiye dağıtımı yapılıp, etkinliklerde çevre düzeni sağlandı. Kaybettikleri eşyalar ve çocukları hakkında gelen vatandaşlara yardımcı olundu. Devriye görev sırasında ve telefonla gelen ihbarlar doğrultusunda gelen toplam bin 341 şikayet ile ilgili işlem yapıldı” dedi.
PAZARDA DOĞRU VE KONTROLLÜ ALIŞVERİŞ İMKANI SAĞLANDI
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “2015 yılı içinde vatandaştan gelen komşu şikayeti ile ilgili 158, başıboş köpek şikayeti ile ilgili 19 adet iş yerleri ile ilgili 147, seyyar satıcılar ile ilgili 7, inşaat şikayeti 17, hayvan bakılması şikayeti ile ilgili 23, pazar şikayeti ile ilgili 6, vatandaşların çeşitli talepleri ile ilgili 60, yol harcırahına esas olmak üzere 225 adet şahsın dilekçesine istinaden 1 kişilik yolcu taşıma ücreti ile ilgili dilekçe cevapları hazırlandı. Maddi gücü ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların nakdi yardım talebiyle ilgili ve asker yardımıyla ilgili genel toplamda 383 adet talebi değerlendirildi. Açık hava düğün talepleri ile ilgili 454 adet tanıtım aracı konulması, totem tabela, stand açma, etkinlikler ve yer tahsisi talebiyle ilgili 133 adet dilekçe ile ilgili işlem yapıldı. Halk pazarında vatandaşlarımızın almış oldukları sebze-meyve ve benzeri malları tartmak üzere elektronik terazi temin edilmiş olup doğru ve kontrollü alışveriş imkanı sağlandı. Kapalı Halk Pazarı yer talebiyle ilgili 25 adet tutanak, 43 adet dilekçeyle ilgili işlem yapıldı.”
10 MAHALLEDE TOPLAM 406 ADET TUTANAK TANZİM EDİLDİ
2015 senesi içerisinde toplam 3 bin 136 dilekçeyi kayıt altına aldıklarını söyleyen yetkililer, “İlçemiz sınırları içerisinde yol, su, çöp, inşaatla ilgili ve dilekçeye istinaden tespit edilen eksiklikler ilgili birimlere toplam 327 adet rapor havale edildi. İlçemizde 10 mahalle ile yapılan incelemelerde toplam 406 adet tutanak tanzim edildi. İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmayan 3 adet iş yerine ticaretten men cezası ile tecziye cezası, mevzuat kurallarına uymayan 9 adet iş yerine İdari Yaptırım Karar Tutanağı, 6 adet iş yerine de toplam 42 bin 510 Lira para cezası kesildi. Bir yıl içinde toplam 18 adet zabıt varakası kesildi. Emre Aykırı Davranış ile yasakları ihlal eden 16 iş yeri sahibi ve şahsa toplam 3 bin 328 Lira; meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımı işgal eden veya buralarda mal ve satışa arz eden 23 iş yerine 2 bin 300 Lira; dilencilik ile ilgili 14 kişiye toplam bin 400 Lira; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre (41.maddesi) ile ilgili 2 adet 243 Lira; 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 36/2 maddesinde belirtilen (Ticari İşletme sahibine) 6 bin 484 Lira; 2559 Sayılı P.V.S.Kan.Değişik 5259 Say.Kan.6.Mad.C fıkrasına istinaden 1 adet bin 58 Lira idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi” ifadelerini kullandı.
NUMARATAJ BİLGİLERİ GÜNCELLENDİ
İlçe genelinde satışa yasak olan yerlerde tezgah açıp kaldırımları işgal eden seyyarlara, belediyenin tembih ve yasaklarına aykırılıktan işyerlerine, ayrıca olayı gerçekleştiren vatandaşlara gerekli uyarıların yapıldığı belirtilen açıklamada, “Semt pazarlarının tertip ve düzeni sağlanarak vatandaşlarımız rahat alışveriş yapabilme imkanına kavuşturuldu. Her mahallenin cadde ve sokak isimleri ve kapı numaralarının numarataj bilgileri güncellendi. Muhtarlık nakil işlemleri, nufüs müdürlüğü kayıt işlemleri, Türk Telekom fatura adres güncelleme işlemleri gibi adreste tespit işlemleri için müracaat eden vatandaşların doğru adresleri tespit edilerek kendilerine bildirildi. İlçenin parselasyon ve numarataj haritaları Netcad programı ile bilgisayar ortamında işlendi. Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğüne inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi için müracaat edilen yerlerin numarataj bilgileri güncellendi” ifadelerine yer verildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ