Tekirdağ Tarih Bilinci Derneği'nden 'akademisyen bildirisine' kınama

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, Türkiye'nin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonları eleştiren bin 100 akademisyenin ortak bildirisini kınadı.

GÜNDEM 19.01.2016 13:06:00 0
Tekirdağ Tarih Bilinci Derneği

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Yönetimi adına açıklamada bulunan  Başkan Hüseyin Bayol, devletin vatandaşı koruma görevini insanlık suçu ve planlı kıyım olarak lanse eden 1100 akademisyenin imzaladığı bildiriyi reddederek lanetlediklerini vurguladı. Bayol, “Bölgede yaşanan dramın sorumlusu PKK’dır. Açtığı hendeklerle, sokak ve caddelerde yerleştirdiği barikatlarla, patlayıcılarla, okul, cami, sağlık ocağı, ambulans ayrımı gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılarıyla bölge halkının huzurunu bozan, onlarca vatan evladını şehit eden ve bölge halkını zorunlu göçe zorlayan terör saldırıları ortadayken bin 100 akademisyenin devleti suçlayıcı açıklamasını bir ihanet vesikası olarak görüyoruz.” dedi.

AYDIN DURUŞU SERGİLEMEDİLER

Bildirinin fikir özgürlüğü sınırlarını aştığını, yalan ve mesnetsiz iddialarla dolu olduğunu ifade eden Hüseyin Bayol, son dönemde terörle mücadelede gösterilen başarının perdelenmek istendiğini, yalan ve uydurma bilgilerle dünya kamuoyunun Türkiye aleyhine dikkatinin çekilmek istendiğini belirtti.

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol, bildiriye imza atan bin 100 akademisyenin aydın duruşu sergilemediklerinin altını çizerek, “Toplumun Türküyle, Kürdüyle teröre karşı gösterdiği dayanışmayı yıkmaya, birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu tür adımlar asla halkımız nezdinde karşılık bulmayacaktır. Bu vesileyle terör olaylarında şehit olan Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi.