Akçay'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonunda partisinin 35'nci Kurultay'ında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Diktatör bozuntusu' demesi Ak Partililerâ€

GÜNDEM 19.01.2016 13:00:00 0
Akçay

Söz şehveti, uçuyorum zannederek siyasetçiyi yardan uçurur. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine CHP tabanı bile sahip
çıkamaz.” dedi.
KILIÇDAROĞLU AYNAYA BAKMALI
AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Siyaset her şeyden önce hizmet, halkla iletişim ve diğer partilerle diyalog kurma becerisidir. Siyasetçi nezaket kuralları olan, edep dairesini gayet iyi bilen ve sözünün nereye gideceğini hesap eden insandır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza yakışıksız ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı öncelikle aynaya bakmalı ve kendindeki eksikliği aramalıdır. CHP’nin siyaset dilini bu kadar seviyesizleştirmesini protesto ediyoruz. Böyle bir muhalefet dilinin ne CHP’ye, ne de Türkiye’ye faydası yok. Böyle bir üslubu CHP'ye oy verenlerin bile kaldıramayacağı aşikârdır.”
DEFALARCA MAHKÛM OLDU
Akçay, Kılıçdaroğlu’nun daha önce hakaretten mahkum olduğunu belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki yıllarda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı hakaret içeren sözler söylemişti. Hakaret içerikli sözlerinden dolayı zaman zaman Recep Tayyip Erdoğan tarafından mahkemeye verilen Kemal Kılıçdaroğlu kendisine açılan davaların hemen hemen hepsini kaybetmişti.”dedi.
YILMAZ ÖZDİL’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bu arada CHP kurultayına yönelik, CHP’ye yakın isimlerden de ciddi
eleştiriler yapıldığını hatırlatan Akçay, “Yazar Yılmaz Özdil, gazetedeki köşesinde Kılıçdaroğlu’na Guguk Kuşu diye hitap ederek şunları yazdı:
“7 Haziran 2015 genel seçimini Ak Parti kazandı. Guguk kuşu kaybetti. Oylarımız düşerse istifa ederim demişti, oyları düştü. Zafer konuşması yaptı. 1 Kasım 2015 genel seçimini Ak Parti kazandı. Guguk kuşu kaybetti. Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik. dedi. ‘İstifa edecek misiniz?’ diye sordular. ‘CHP’'yi diğer partilerle karıştırmayın.’dedi.”

Marmara Haber