'Eğer Bu Bir Film Olsaydı' ayakta alkışlandı…

Kültür ve sanat etkinliklerine aralıksız devam eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü, organizasyonuyla yeni bir tiyatro oyunu daha sahneledi. İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelen

GÜNDEM 18.01.2016 16:52:00 0

ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve fabrika çalışanıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

SARAYBOSNA’YI ANLATIYOR

Eğer Bu Bir Film Olsaydı, adlı tiyatro oyunu 1992 yılının Yugoslavyası’nda savaşı yaşayan bir ailenin yaşadığı ruh hallerini anlatıyor. Savaşın her yerde kol gezdiği anlarda, Bosna Hersek de bağımsızlığını ilan etmiştir. Saraybosna kuşatma altındadır. Bu dönemi yaşamakta olan Ziriç ailesinin hikayesini, evin büyük oğlu Alaaddin, aklında kalan anılarıyla anlatırken izleyenler de yaşananları yakından izleme fırsatı buldu.

SÖZDİNLER OYUNCULARA ÇİÇEK VERDİ

 Eğer Bu Bir Film Olsaydı’nın yazarı Almir İmsireviç. Çeviren ve Yöneten Bilge Emin. Oyuncular: Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren. Oyunun sonunda dakikalarca oyuncuları alkışlayan katılımcılar hem oyunculara, hem de ÇOSB Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de oyunculara çiçek vererek bundan sonra da kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.